Groep 1850 – Mother No head.

Group 1850, soms ook wel als Groep 1850 uitgesproken, is een Nederlandse psychedelische groep, voortgekomen uit de Haagse band The Klits.
De groep is opgericht door Daniël van Bergen en Peter Sjardin, die eind jaren zestig en ze maakten drie langspeelplaten.
Na de eerste twee langspeelplaten stapte Daniël van Bergen uit de band.
In het werk van Group 1850 kom je van alles tegen zoals overstuurde versterkers, experimenten met vreemde klanken, meerstemmige zang, Arabische gitaarsolo van Daniël van Bergen op Dream of the future, snel wisselende ritmes, tapeloops en andere trucs met bandrecorders (stemmen op verschillende snelheden), gregoriaans aandoende koren en zang, blazers enzovoorts.
Inmiddels is het 1967 en heeft het viertal een langlopend contract met Philips afgesloten, daarom produceert men de singles I Know (La Penseé) en Mother No-head opgenomen.
Het laatste nummer is een vrije bewerking van Vader Jacob, met onder andere vocalen van de producer uit die tijd Hans van Hemert en Het Urker Mannenkoor, de single wordt eind van het jaar een bescheiden hit.

11 gedachten over “Groep 1850 – Mother No head.

 1. Sjoerd

  Schitterend die band. Ik heb deze live gezien in het kasteel hier in Hoensbroek. Een spetterend optreden en we waren allemaal dolenthousiast. Hier doe je me echt een plezier mee.

  Reageren
 2. Di Mario

  Ik heb hem helemaal uitgeluisterd, maar dat ik hem nou speciaal zou opzoeken om te beluisteren gaat me net iets te ver. Morgen zal ikhem wel weer horen in de uitzending.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 3. John

  Dit kan ik wel goed pruimen Hans.
  Ik sta er hier om bekend soms een zeer vreemde muziek smaak te hebben. Vooral ook erg veelzijdig met een sterke hang naar.
  Dit soort bandjes zijn de slagroom op de taart in de muziek industrie

  Reageren
 4. gerry

  Goede morgen lieverds;
  Ik kom jullie weer even een heerlijke dag wensen.
  En…snel weekend voor ons een spannend weekend weer van gaat het nou wel of niet door de Cardio versie dat horen wij vanmiddag pas.
  Maak er een heerlijke dag van en geniet samen.
  Liefs en xxjes van gerry

  Reageren
 5. Suskeblogt

  veel studio effecten waren mode in die tijd. Nu klinkt dit een beetje als teveel van het goede.
  Er zaten mij weinig bekende artiesten in die groep.
  zie ook hun optreden bij den Sjef met dit nummer in 1975.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)