Kroonkurk.

Deze zondag een uitvinding die wel heel nuttig is geweest.
De kroonkurk, misschien wel een vreemde naam voor een metalen dop die een fles afsluit, maar heeft zijn nut wel bewezen in de loop van de jaren.
Het is absoluut een briljante uitvinding, stel je voor dat de uitvinder een tiende cent per
kroonkurk zou ontvangen.
De kroonkurk dankt zijn naam aan de vorm van een kroon.


Een uitvinding van William Painter, Baltimore, Maryland.
Onder US patent 0.468.226A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 2 februari 1892.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op freepatentsonline.com.

15 thoughts on “Kroonkurk.

 1. Trudy

  Ja, dit is een hele goede geweest, nu heb je ook die flesjes Heineken die makkelijk opengaan zonder opener, ook een geweldige uitvinding, al dacht ik eerst dat mijn schoonzoon of gek was geworden, of heel sterk als ik zag hoe hij het openmaakte, ik kwam er pas achter toen ik het vroeg, ze gaan nu heel makkelijk open, ik kan het zelfs met mijn nog matige kippenkracht. Fijne dag! Ik ga nu naar Nico, ik twijfel of ik de trein pak of de fiets.

  Reageren
 2. mizzD

  In het buurthuis waar ik werkte was ook een barruimte en als je zag hoeveel kroonkurken daar elke week in de bak onder de flesopener lagen.. hele vuilniszakken vol! Niet meer weg te denken inderdaad!

  Ha leuk.. Bert en Ernie! Het was zo mooi dat ál die tijd níémand erbij stil gestaan had dat het een homostelletje was.. hoe mooi voorbeeld kun je hebben voor je kinderen? Niks bijzonders.. twee mannen die samenwonen.. die samen in bed spelletjes liggen te doen.. met bananen onder andere hahahahahaa! Vind het jammer dat er nu zo over geschreven wordt.. net als die NS-reclame met die twee meisjes.. is het eens gewoon, wordt er weer ophef over gemaakt, al is het dan positieve.. het kan nooit eens ‘normaal’ zijn.

  Reageren
 3. די מריו

  Ik heb ze nog nooit gespaard, maar wel vaak eraf gehaald met een biertje natuurlijk.

  Het duurde even voordat ik dit berichtje kon typen, moest ook even een minuutje stil staan.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 4. John

  De kroonkurk wordt nog steeds volop gebruikt en zal dat in de toekomst ook. Een goeie uitvinding dus van William Painter. Bert en Ernie kennen er ook wat van.

  Reageren
 5. ZON-nebloem

  tja, zo’n toren is heel gevoelig aan alles
  maak maar een nieuwe toren
  * deze week met bert en ernie; die onthullingen….fijn een filmpje te zien

  *Ik wens je een toffe zondag en hier is een @->- voor jou.
  l

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)