Zwempak.

Deze zondag een uitvinding om mee in het water te springen.
Een pak om relax te zwemmen als een vis.
Wel een model wat eerder aan een buitenaards wezen doet denken dan aan een vis.
De bedenker schrijft dat met dit systeem een complete eenheid is die is ontworpen om de mens in staat te stellen een maximale snelheid en efficiëntie onder water te bereiken in
verhouding tot de hoeveelheid verbruikt energie.
Het systeem is geïnspireerd door een studie op verschillende walvisachtigen en te hopen is dat de mens in de praktijk ten minste vijftig procent efficiëntie kan bereiken,
in verhouding tot het lichaamsgewicht en de grootte, van de vergelijkbare walvisachtigen.


Een zeemeermin.

Een uitvinding van Kenneth W LeVasseur.
Onder US patent 4.055.174 A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 25 oktober 1977.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op: patents.google.com.

20 thoughts on “Zwempak.

 1. Yova

  Het is erg in deze zeemeermin. Prachtig filmpje om te zien. Gaat alleen achter benen heen en weer. Moet wel oefenen hoe het moet. Het gaat niet zomaar om te doen. Mooi filmpje. Fijne week.

  Reageren
 2. Matroos Beek

  Het lijkt me prachtig om sierlijk te zwemmen onder water als een meermin met dit pakje aan… maar… ik zie ook de nadelen: hoe moet het als ik aan land kom of mij uit het zwembad hijs en niet kan stappen met deze voetvinnen… Het lijkt me ook heel lastig om aan en uit te trekken.

  Reageren
 3. Trudy

  Vind het erg mooi, ik denk ook dadelijk aan Rudy Carel met de zeemeermin, als je dat vroeger heb gezien, geloof je in zeemeerminnen en word je er blij van.

  Reageren
 4. John

  Oei, het eerste wat me te binnen schoot is dat de mens steeds verder doorslaat in z’n absurditeit. Het bedenken moet toch ook uit een raar brein komen.

  Reageren
  1. Wim

   Prachtig artikel, zo’n pak lijkt me echter meer avontuurlijk dan praktisch. Hoewel, als je het probeert valt het wellicht mee en heb je er voordeel van, hoewel ik een en ander waag te betwijfelen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)