Schrijvende telegraaf.

Wie kan er nog zonder zijn smartphone?
Deze is niet weg te denken in ons leven.
Maar het is ergens begonnen, van morse seinen naar de smartphone is een lange weg.
Zo ontdekte men al snel dat het versturen via tekst een stuk makkelijker was.
Zo ontstond de schrijvende telegraaf.


Een uitvinding van J.F. McLaughlin, Philadelphia.
Onder US patent 0.420.240.
De uitvinding werd gepatenteerd op 28 januari 1890.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op: freepatentsonline.com.

16 thoughts on “Schrijvende telegraaf.

 1. Ka

  Ik kan zonder. Ga net zo makkelijk de stad in of lunchen en laat dat ding thuis.
  Maar ben ik thuis, dan gebruik ik ‘m veel.
  Met name om spelletjes op te doen, woordspelletjes.

  Reageren
 2. francky

  Met zo’n machine heb ik 40 jaar geleden ook nog leren werken. Het was een heel gedoe vergeleken met de computers en smartphones die we nu hebben. De techniek staat niet stil en in die 40 jaar is veel veranderd.

  Reageren
 3. די מריו

  Vandaag de smartfoon eigenlijk maar één keer in de hand gehad, toen zag ik dat voetbal was afgelast, dus ik hoefde ook niet vaker te kijken. Verder was ik namelijk de hele dag op visite.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 4. Matroos Beek

  Prachtig hoe de techniek is geëvolueerd. En het gaat nog steeds verder… Mocht ik geen smartphone hebben, dan zou ik meer op en af naar het werk moeten rijden (ik woon er bijna 40 km vanaf). Nu kan ik veel zaken van thuis uit regelen dankzij de smartphone, desktop en iPad. Het werkt heel efficiënt en tijdsbesparend. En wat dacht je van het benzinverbruik bij het verplaatsen… en de tijd…
  In mijn vrije tijd wandel ik of zoek ik mensen op. Het is niet dat ik constant met dat ding in mijn handen zit. Zeker niet tijdens het weekend. Voor FB en andere social media maak ik geen tijd, maar wel voor het bloggen. Als mensen goed omgaan met de nieuwe communicatiemiddelen, dan is dat alleen maar een verbetering. Helaas zijn er velen die er verslaafd aan zijn of niet weten hoe om te gaan met de informatie en social media. Dit gezegd zijnde, nog een gezellige avond Hans!

  Reageren
 5. Wim

  De ontwikkeling van communicatie is de afgelopen jaren ontzettend snel gegaan, ook hier is een smartphone aanwezig, toch gaat die nooit mee als we uitgaan of gaan winkelen. Toch kun je er niet meer zonder eigenlijk, gek toch, hoe snel je aan zulke apparaten verknocht kunt raken. En je kunt er op tegen zijn natuurlijk, maar de tijd van vroeger was ( net als nu ) niet goed of perfect, al maken we ons dat zelf wel graag wijs. Toch is de smartphone soms een plaag, als bijvoorbeeld mensen tijdens het betalen in een supermarkt, volop staan te bellen, maar op allerlei gebied heb je uitwassen en onfatsoenlijken, is van alle tijden. Kortom, ik ben best blij met de vooruitgang !

  Reageren
 6. mizzD

  Het gaat allemaal heel snel.. maar een smartphone heb ik tot nu toe nog buiten de deur weten te houden. Als ik zie hoe verslaafd mensen aan die dingen zijn en hoe asociaal ze de mensen maken, hoop ik dat nog láng zo te houden!

  Reageren
 7. Peter

  Ik ben nog ouderwets bezig en heb géén smartphone, alleen een huistelefoon en een Desk computer waar ik alles mee doe. Als ik klaar ben gaat de pc uit en de kamerdeur dicht. Dus als men mij nodig heeft dan bellen ze nog maar een keer.

  Reageren
 8. John

  Ik gebruik ‘m overal voor. Vooral ook als agenda. En omdat alles synced super handig wat dat betreft. Het is zeker geen verdoemenis zoals sommigen het noemen.

  Reageren
 9. Morgaine

  Als ik hem maar wel in de tas heb zitten voor gewoon telefoneren mits nodig, kan ik zeker wel een dagje zonder. Gezien ik hem nog altijd gebruik meer en eerder om te bellen dan iets anders, in nood onderweg bijv. of dat anderen mij kunnen bereiken.

  X

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)