Beatles – help.

Help! is de tweede en de eerste in kleuren bioscoopfilm van de Beatles en ging in 1965 in première.
Het erg grappige verhaal draait om een offerring die Ringo Starr niet meer van zijn vinger af krijgt.
Het gevolg daarvan is dat Ringo Starr en de medebandleden vanaf Londen, via de Oostenrijkse Alpen tot helemaal in de Bahamas achterna gezeten door een religieuze sekte, een gek geworden geleerde en de Londense politie.
In de maand maart 1965, namen de Beatles in de Oostenrijkse plaats Obertauern een aantal scènes op voor de film, waar onder meer de bekende skisessies werden geschoten.
De zondag daarop werd er nog gefilmd in Radstadt en Salzburg, bij een deel van deze opnamen was een bijzondere gast aanwezig, namelijk deejay Rob Out van Radio Veronica.
Op 29 februari 1972 maakten de deejays van Radio Veronica wereldnieuws door een dag non-stop Beatles platen te draaien, als je dag nog kan herinneren, weet je ook dat Rob Out een echte Beatles fan was.
De film Help! bevat tevens zeven klassieke Beatles songs, waaronder Help! .
Het nummer is geschreven door John Lennon en Paul McCartney heeft ooit gezegd dat de titel een kreet van wanhoop was omdat het niet goed ging met John.
De opname van het album is geïnspireerd op het concept achter John Lennon’s “Instant Karma!”.
Hij stelde dat Platen net als kranten, gelijk moeten worden uitgegeven als ze zijn opgenomen.
Het nummer werd opgenomen op maandag 4 september, gemixt op dinsdag de vijfde, en werd in de winkels op zaterdag de negende verkocht.
John zelf vond Help een van de mooiste nummers die hij geschreven heeft, reden hiervoor was omdat hij niet onder druk stond van een producer.
Het album Help! is vooral bekend vanwege het nummer Yesterday, maar de gouden terug blik van deze week is het nummer Help! .

12 gedachten over “Beatles – help.

  1. Jan K. alias Afanja

    Hoewel ik altijd net wat meer fan van de Stones ben geweest, kan ik ook diverse nummers van de Beatles op zijn tijd nog wel waarderen. En daar hoort “Help” zeker bij.

  2. Suskeblogt

    Toen luisterden we nog naar radio Veronica op 1-9-2. Daar heb ik vanaf mijn geboorte veel goeie muziek leren kennen.

  3. John

    Oei, toen was ik nog piep jong en luisterde nog niet naar de radio Hans.
    En ik kan me niet herinneren of mijn ouders toen heel de dag de radio aan hadden.

Reacties zijn gesloten.