Dag van de aarde.

Vandaag is het de dag van de aarde, of terwijl “Earth Day”, het is een Internationale aangelegenheid.
De dag van de aarde is een Jaarlijkse dag met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop.
Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering, bezinning en plezier staan hierbij voorop.
In de Verenigde Staten is de Dag van de Aarde (International Earth Day) sinds 1970 een populair fenomeen.
Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd.
Sinds 2004 krijgt deze dag ook in Nederland steeds meer bekendheid.
Men kan niet genoeg aandacht aan de aarde kan geven, een dag in het jaar is wel mager.
Eigenlijk moet je elke dag met de aarde bezig zijn, en bij alles weten dat we hem lenen en niet bezitten.
Meer informatie: dagvandeaarde.

10 gedachten over “Dag van de aarde.

 1. Hanny

  Al die speciale dagen zijn mooi. Maar je zou het onderwerp van die dagen niet alleen op die dag moeten vieren/onder de aandacht brengen etc., maar veel en veel vaker.

  Reageren
 2. John

  Mogguh Hans,
  Hear hear. Fijn dat je hier ook aandacht aan geeft. Je hebt de film bij mij ook bekeken begreep ik uit je tweede reactie. Dat doet me goed. Volgens mij was je de enige.
  Als ik de reactie van Boerin zie dan denk ik dat we nog een hele weg te gaan hebben. Want het gaat veel verder dan alleen je leefomgeving. Het gaat ook om de producten die koopt,, het voedsel wat je aanschaft, hoeveel gas, water, en licht je gebruikt..
  Hier doen we al sinds jaar en dag ons best. Hoewel ik wel denk dat we stevig te laat zijn.

  Reageren
 3. די מריו

  Ik lees de reactie van de boerin en ik moet zeggen… Ze heeft niet een punt, ze heeft gewoon gelijk. We hebben overal zoveel dagen voor, maar ondertussen wordt er niets uitgevoerd, behalve die ene dag waar er aandacht aan geschonken wordt. Misschien moeten we een anti-aarde dag maken. Eén dag geen aandacht voor de aarde en de rest van het jaar wel, dat zou de aarde goed doen.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 4. Boerin Zonder Naam

  En……..Gaan we elkaar dan ook weer kadootjes geven? Net als bij Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, Kerst, Secretaressedag, Dierendag, Dag van de Arbeid, Suikerfeest, Koningsdag, Boomfeestdag. of welke dag we tegenwoordig ook vieren? Krijgen we er een nationale vrije dag voor? Nee???? Krijgen we meer dagen in een jaar doordat we elke dag onderhand wat te vieren hebben? Laten we eens even normaal gaan doen en niet alles overnemen wat ze in andere landen ook vieren…… Stil staan bij je leefomgeving en die in goede staat houden prima, maar pas dat gewoon iedere dag toe in je normale situatie en maak daar niet een overdreven commercieel feest van. Gewoon aan het werk, handen in de aarde!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)