Rug pijn.

Beste lezer,

Door de pijn in mijn rug ben ik niet zo actief op het net.
Pijn gaat door je hele lichaam zitten en ook het hoofd wordt er niet helderder van.
Door een ongeluk op mijn achttiende is er een wervel afgescheurd.
Omdat er nooit serieus op mijn klachten is gereageerd, werd ik pas 18 jaar later geopereerd.
Daarvoor heb ik eerst wel 18 jaar pijn gehad en drie maanden verlamt op bed moeten liggen.
De slijtage was erg groot en zo waren er ook twee hernia’s ontstaan, gevolg is dat ik nu nog steeds elke dag pijn heb.
Als ik soms iets te veel doe, terwijl je er altijd rekening mee hou, begeeft mijn rug het.
Dan ben ik terug bij af en loop zo scheef, beroerd of krom als maar wat met veel pijn, zitten lopen, liggen dus over de nachten nog maar gezwegen is een ramp.
Met andere woorden ik ben wel weer een week bezig om mobiel te worden.
Nu ben ik bezig een nieuwe rug aan het uitvinden.

21 gedachten over “Rug pijn.

 1. FotoFietsMargreet

  Dat is niet zo mooi Hans. Inmiddels weet ik ook al weer jaren wat elke dag wel ergens pijn is met versleten lendenwervels en artrose in een aantal gewrichten, etc.
  Het zou mooi zijn als je een “uitvinding” voor je rug kon doen! Je hebt al de meeste wonderlijke dingen in de afgelopen jaren aan ons laten zien. Ik hoop dat het toch weer wat beter wordt en je weer een beetje uit de weg kunt.
  Groetjes

  Reageren
 2. klaproos

  oh hans dat klinkt niet zo heel erg goed,
  ik hoop dat het te dragen is en dat het snel mag beteren,
  ik wens je een snelle beterschap toe

  Reageren
 3. Boerin Zonder Naam

  Nog niet veel beter met de rug begrijp ik….
  Ik zal maar een wat langer Youkebox maken, (een speciale 40-45-editie) voor diegenen die zich willen verpozen met muziek.
  Sterkte Hans!

  Reageren
 4. די מריו

  Ik zat me vanochtend op de fiets te bedenken dat het wel heel rustig was in internetland zo zonder Hans. Ik hoop dat het wel iets beter gaat met je rug.

  Love As Alwyas
  Di Mario

  Reageren
 5. tagrijn

  Nieuwe heupen, knieën, nieren, harten, het kan allemaal. Maar een nieuwe rug. Helaas, zover zijn ze nog niet. Hoop dat je weer snel redelijk mobiel bent.

  Reageren
 6. gerry

  Hallo lieverds;
  Dat s vreselijk en leef met je mee en hoop dat jij snel weer een beetje opknapt.
  ik heb twee zoons ook met een hernia en dat is niet niks dus neem alles altijd goed serieus hoor.
  Ik hoop dat je toch nog een beetje een lekkere zondag zal hebben en heel veel beterschap doe het rustig aan allemaal wij wachten wel.
  Liefs en dikke kusjes voor jullie allemaal

  Reageren
 7. Lies

  Oeps…, Hans, een knuffel zal hier wel niet helpen, maar toch…
  Pak het rustig aan, ook ‘t bloggen én de radio…
  Een kaarsvlammetje flikkert in Brugge…, voor jou…
  Lie(f)s.

  Reageren
 8. די מריו

  Ahhhh, pijnlijk hoor. Het nadeel is je hebt maar één rug. Maakt nu uit hoe je zit of ligt, je voelt het altijd wel. Hoop voor je dat het snel beter wordt. Zoek ik even met je mee naar een uitvinding.

  Love As alwyas
  Di Mario

  Reageren
 9. John

  Ja herkenbaar. Nou ja, ik mis 2 tussenwervels, dus dat zal wel de zelfde klachten geven denk ik. Daarom sport ik nu. De spieren in mijn onderrug zorgen dat de wervels niet geheel op elkaar rusten waardoor ik zonder krukken kan lopen en veel minder pijn heb.
  Ik wens je enorm veel sterkte en beterschap!

  Reageren
 10. willy

  dat is me wel wat Hans…

  mijn vrouw is al twee keer voor een hernia geopereerd, en met de moderne technieken viel dat wel mee..

  zenuwen en/of spieren die gekneld zaten, gaan niet zo maar goed functioneren; maar de pijn ben je wel kwijt..

  succes met je uitvinding

  Reageren
 11. sjoerd

  Een nieuwe rug kan ik ook wel gebruiken, te zwaar tilwerk in mijn jeugd als jongetje van een jaar of acht… Maar als ik me goed gedraag gaat het wel. Ik wens je veel sterkte met het vinden…

  Reageren
 12. Boerin Zonder Naam

  Ik kan me een klein beetje indenken hoe je je voelt. In februari 1991 heb ik een val gemaakt van dik twee meter in de winkel die mijn man en ik destijds hadden in Gorinchem. (we waren toen nog niet getrouwd, maar de plannen waren er al wel) Bij die val mijn bekken gescheurd en ten opzichte van mijn wervelkolom behoorlijk scheef, zo scheef dat er het een en ander klem zat dat ik mijn linkerbeen niet meer voelde.
  Om een lang verhaal kort te maken: Met heel veel doktershulp en fysiotherapie is mijn bekken/wervelkolom weer rechtgezet, mijn been sleept niet meer en mijn onderbeen daar heb ik ook weer controle over. Ik ben lopend naar het altaar gegaan (dat was mijn grootste overwinning toen die tijd!), maar de rolstoel stond klaar voor het geval ik te moe was op mijn trouwdag. Ons grootste verdriet is dat we, doordat ik die val gemaakt heb nooit kinderen hebben gekregen. Iets wat mijn man mij nooit kan en mag verwijten…… hij had ‘s avonds voorafgaand aan dit ongeluk vergeten om het kelderluik van de winkel te sluiten, zodat ik in het donker in de kelder gevallen ben…..
  Dit is de kort versie zo’n beetje. Ik weet dus ongeveer hoe je je voelt, want ik moet ook uitkijken met mijn onderrug, daar mijn beroep ook zwaar werk met zich meebrengt. Ik maak dan ook graag en veelvuldig gebruik van een loonwerker bij bepaald werkzaamheden, of vraag mijn neven of zwagers om hulp als ik iets niet alleen kan.
  Beterschap en moed houden!

  Reageren
 13. Hanny

  Toen ik kortgeleden in de kliniek in Nijmegen lag, lagen er op mijn kamer twee dames die allebei een rugoperatie ondergaan hadden. Bij beiden was een ruggenwervel verwijderd en vervangen door een soort kooitje met daarin botcement. De dag na de operatie stonden ze al naast bed. Ik weet niet waar je in het verleden behandeld bent, maar nog eens deskundige ogen naar je problemen laten kijken, kan misschien geen kwaad. De techniek is inmiddels zo’n stuk verbeterd vergeleken met vroeger.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)