Gesprek geld.

Spreek ik een buurman, hij verteld dat hij aan zijn kleinkind heeft uitgelegd wat de gulden was.
Dat was na aanleiding van het papieren en muntgeld wat het kleinkind in een glazenpotje zag staan.
Eigenlijk kon het kleinkind zich geen idee vormen bij de gulden.
Ja, net als wij dat bij de gouden florijn.
Een ander kijkt ons aan en zegt nou ik kan dat wel hoor!
Ja die zoek je zeker bij mensen als je via het bovenlicht binnen komt, zegt de buurman.
Nee zegt hij, dat is achterhaald.
We gebruiken nu de babbeltruc om binnen te komen, werkt crimineel goed.

11 gedachten over “Gesprek geld.

 1. willyduvel

  Gulden was voor ons niet simpel (boerenbelgen) maar de euro heeft ons toch al veel gekost niet ? Groetjes

  Reageren
 2. tagrijn

  Mensen die maar lopen te zeuren dat alles zo duur is geworden met de euro en dat omrekenen in guldens , zeg ik altijd: moet je je salaris ook eens omrekenen in guldens. Dat is dan opeens ook een heleboel.

  Reageren
 3. Ferry & Jacqueline

  Geef mij maar gulden weer terug. Euro’s is afzetter. Als alles om rekent het is balachelijk veel geld in gulden. Veel te duur. Echt zonde. In EUROPA hadden nooit euro’s moeten beginnen. Vind ik….. Maar we zijn nu euro’s allang gewend.

  Ik wens jou nog fijne avond.

  Reageren
 4. gerry

  Goede morgen lieverds;
  Ja ik reken ook nog wel eens om naar de gulden en zeg dat ook wel eens jeetje dat had je toch nooit uitgegeven maar ja het is zo dus niet omrekenen hihihihi.
  Maak er een mooie dag van samen en ik hoop nog even op een klein zonnetje nu is het zo vies met die regen steeds blll.
  Liefs en xxjes van gerry

  Reageren
 5. John

  Ik reken nog om naar de gulden. Ik weet het, moet het niet doen, maar ik kan er niets aan doen.
  Het is niet dat ik de gulden nu nog echt mis, maar het gaat vanzelf.

  Reageren
 6. Boerin Zonder Naam

  Wij reden laatst langs een bezinepomp en keken naar de prijzen. In euro’s vrij redelijk….. maar reden voor de aardigheid eens terug naar de gulden! Als je had gezegd de benzine 4 gulden de liter zou kosten hadden ze je indertijd aangekeken of dat je niet goed bij je hoofd was om nog te gaan tanken. Een krat bier idem. Die is na het verschijnen van de euro prijstechnisch gezien verdubbeld in aanschafwaarde, waar het geld dat de mensen in de portomonaie krijgen is niet gestegen! Nou ja, wel iets misschien, maar niet evenredig veel. Niet dat ik naar de gulden terug wil, maar ik hoorde gister op t.v. de supermarkt klagen dat de mensen te weinig uitgaven, zodat ze te weinig winst maakten….. Vorig jaar hadden ze twee miljard winst, nu nog maar 5 miljoen. (ik heb het niet op de bank staan!) Misschien moeten ze met het vooruitzicht op het komende WK het bier nog maar wat duurder maken…. voor de winst….. OF terugrekenen naar de gulden (verdubbelde winst!)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)