De nachttrein.

Voor mensen die graag met de trein reizen hebben niet alleen met vertraging te maken, maar nu ook met nog een flinke tegenvaller.
Namelijk het internationale spoorverkeer in Europa krijgt een paar flinke klappen.
Zo nu en dan wordt er met veel fanfare en trommel geroffel een nieuwe hogesnelheidslijn ingehuldigd, maar sneuvelen er ondertussen wel flink wat klassieke internationale verbindingen.
Vooral de nachttrein heeft het blijkbaar zijn beste tijd gehad.
Deutsche Bahn schaft dit najaar de helft van de internationale nachtverbindingen af, onder meer met bestemming Nederland.
De Spaanse spoorwegen doekten in december vorig jaar al hun internationale nachttreinen op.
Waarom verdwijnt het enige waardevolle alternatief voor het vliegtuig?
Lees het hele artikel op lowtechmagazine.be.

14 gedachten over “De nachttrein.

  1. Hanny

    We hebben wel eens overwogen om met de nachttrein te reizen, maar het is er nooit van gekomen. Ik geloof dat ik, als ik met de trein een verre reis zou maken, ik liever overdag reis.

  2. bittytje

    Ook ik denk dat het een kwestie van geld is; spoorwegen en treinen vergen veel onderhoud, nachtpersoneel is duur, er zal service verlangd worden. Maar jammer is het!

  3. Peter

    De trein rijdt al niet meer als er één blaadje op de rails ligt, mogelijk dat nu die nachttreinmachinist bang is in het donker?

    Groetjes: Peter.

  4. gerry

    Hallo Hans;
    Nou ik zou niet meer weten hoe een trein er van binnen uit ziet dat is al jaren geleden dat ik daar gebruik van heb gemaakt hihihi ik kom jou even een heerlijke dag wensen.
    Geniet er van en maak er een lekkere dag van
    Liefs en xxjes van gerry

  5. J@n.

    Daar lig ik nou helemaal niet van wakker zeg, sinds 1963 heb ik nooit meer een trein van binnen gezien, want die middelen van vervoer zijn me in die tijd (militaire dienstplicht) zo tegen gaan staan dat ze van mij nu nog mogen opdoeken en het geld besteden aan goede autowegen.

  6. John

    Familie van me komt wel eens met de nachttrein naar Nederland. We moeten nu dus een ander alternatief zien te vinden.

Reacties zijn gesloten.