Adolph Deutsch Orchestra – Play It Again Charlie.

Deze week niet zomaar een gouden terugblik, een met een zeezender tintje.
Het nummer komt van het Album “Some Like It Hot”, origineel een film uit 1959.
Adolph Deutsch werd geboren op 20 oktober 1897 in Londen en overleed 1 januari 1980 in zijn huis in Palm Desert, Californië, hij was een componist, dirigent en arrangeur.
In 1914 was Deutsch een huis muzikant bij Buffalo films, daar begeleidende hij stomme films.
Deutsch begon zijn carrière als componist op Broadway in de twintiger jaren en eind jaren dertig door te gaan werken bij de Hollywood films.
De film Some Like It Hot komt uit 1959 onder regie van Billy Wilder met in de hoofdrollen Tony Curtis, Jack Lemmon en Marilyn Monroe.
De film was een groot succes in de bioscopen met een omzet van 25 miljoen dollar alleen al in de VS, met een budget van bijna 3 miljoen dollar.
Maar de keuze van deze gouden terugblik is niet zomaar, het heeft te maken met het sluiting van zeezender Radio Mercur op 31 juli 1962.
Om 23:59 stopt Radio Mercur met haar officiële programma’s, omdat de Scandinavische landen de volgende dag de antizeezenderwet in werking laten treden.
Zo gebruikte Radio Mercur in 1962 het nummer “Play it again Charlie” als de opener van het programma, “Kate og Proben med aftenens from hed”, dat gesponsord werd door Westminster Meubelen.
En Radio Veronica ging naar het voorbeeld van Radio Mercur radio uitzendingen vanaf een schip op de Noordzee te starten.
Het station ging werken onder de naam Vrije Radio Omroep Nederland , afgekort VRON, dar is later naam Veronica uitvoort gekomen,
Dus deze week een gouden terugblik met een zeezender herinnering.

8 gedachten over “Adolph Deutsch Orchestra – Play It Again Charlie.

 1. Mirjam Kakelbont

  Radio Noordzee en Veronica waren toentertijd helemaal de bom! Ik had zelfs een klein transistorradiootje waar ik Radio Noordzee op kon ontvangen. Helemaal trots was ik.
  Dit nummer ken ik niet maar het ligt lekker in het gehoor!
  Lieve groet Kakel

  Reageren
 2. Lies

  Klinkt heel bekend, Hans !
  Radio Mercur nooit gekend, Radio Veronica natuurlijk wel, waren we fan van hé, in onze jeugdige jaren !
  Lie(f)s.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)