Time flies.

Of in goed Nederlands de tijd vliegt voorbij en in het Latijns ”tempus fugit”.
Ja, als je zo gaat schrijven dan schiet de tijd zeker lekker op, want als je niks te doen hebt gaat de tijd maar langzaam,
dan duurt een minuut soms wel een kwartier, zal niet overdrijven en een uur zeggen.
Men zegt ook wel dat “Time flies when you’re having fun”, maar als je hard aan het werk bent is de dag ook zo voorbij, wat dacht je van de pauze, die is nog sneller voorbij.
Dus ook is het relatief dat de tijd sneller gaat als je plezier hebt, er zijn meerder omstandigheden dat de tijd voor je gevoel sneller voorbij gaat,
als je alleen al terug kijkt op je leven dan denk je ook van nou dat is snel voorbij gegaan, of wat dacht je van de vakantie.
Maar waarom gaan dan de dingen die minder prettig of ronduit vervelend zijn niet snel voorbij, zouden we toch veel liever hebben.
Heeft een vervelende ervaring of omstandigheid meer tijd nodig om binnen te dringen of houden we die onbewust tegen, met als gevolg dat het langer duurt.
Wat wel weer een voordeel is dat we de vervelende dingen weer snel vergeten en de prettige dingen langer onthouden, tenminste dat geldt over het algemeen zo.
Maar goed, er is wat tijd verstreken na het schrijven van dit logje, maar eigenlijk draaide de klok de hele tijd gewoon door.
“Time flies when you’re having fun”, we zitten alweer op de helft van de werk week hopelijk vliegt de tijd niet zo snel voorbij.

10 thoughts on “Time flies.

 1. Mirjam Kakelbont

  Ik heb pas het boek: “Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt,” gelezen, en verdomd, ik ben er aardig wat wijzer door geworden. Eigenlijk kom ik elke dag tijd tekort…
  Fijn, dat je mijn verzoekje nog gaat draaien in je show! Ik kijk er nu al naar uit.
  Lieve groet

  Reageren
 2. Merel

  Iets dat je heel graag doet dan gaat de tijd inderdaad veel te snel voorbij maar zit je daar maar te zitten je te vervelen dan duurt een minuut soms uren lijkt me ergens logisch niet dat ik me vlug verveel helemaal niet

  Reageren
 3. John

  Tijd gaat op het zelfde niveau altijd even snel het is het ervaren van de vooruitgang of stilstand van de tijd. Hoe ouder je wordt, hoe groter het besef hoe snel het gaat.
  En we hoeven nog maar 4 maanden en dan is dit jaar alweer voorbij.

  Reageren
 4. די מריו

  Soms he.. soms denk ik ook weleens na.. De tijd gaat echt snel. Ik weet nog wel dat ik als kleine Di Mario naar mensen keek van begin twintig, die waren groot zeg. Begin dertig.. bijna oud.. je kon het al zien. Begin veertig, het aftakelen was al ver ingetreden. En nu. Damn zeg, ik ben zelf ookal twintig +. Hoeveel plus wil ik soms wel vergeten. 😉 Ik ben maar gestopt met tellen na mijn twintigste. En terwijl ik dit type… tikt de klok rustig verder.. Misschien moet ik maar even stoppen met denken en mijn koffie op drinken.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)