Maansverduistering.

Mooi hoor de maansverduistering, als hem hebt gezien.
Het was hier een heldere wolkeloze nacht, de maan was hier prima te zien.
De sterrenwacht was de nacht van de maansverduistering vanaf 02:00 geopend, zal ik er heen gaan of niet?
Nee ik kijk wel gewoon thuis, de hemel is zo helder.
Telkens even kijken want de eclips zou rond 2:10 uur beginnen.
Helaas om 3 uur zag ik nog niks aan de maan, maar een half uur later was een flinke duik te zien.
Nog even doorzetten dacht ik nog en dan is de maan rood.
Maandag morgen werd ik om 11.30 wakker.
Het was me het nachtje wel.
Gelukkig is er wel een filmpje op YT te vinden.Gisteravond was er een kleine herkansing, een rode maan.

11 gedachten over “Maansverduistering.

 1. Boerin Zonder Naam

  Uiteraard heb ik de maansverduistering gezien. Ik sta om kwart voor vier op, maar was om half twee al bij een aanstaande moederkoe wezen kijken. (toen heldere maan aan de hemel) Om ongeveer vier uur, toen ik naar de schuur ging, dacht ik “hee, bewolking voor de maas, potdikkeme, dat kan ik niet gebruiken, ik wil graas maaien en schudden, ik het droog weer nodig”: Op de radio van 5 uur hoorde ik toen dat het om een maansverduistering ging, toen dus nog maar eens gekeken, samen met mijn man. Daarna toch maar aan het werk gegaan. Vandaag gras in de balen gedaan.

  Reageren
 2. Mirjam Kakelbont

  Ik ben er niet voor opgebleven. Wat me wel op viel was dat de maan toen ik naar bed ging (23.00 uur) in het oosten stond, en toen ik uit bed kwam (6.00 uur) in het westen. Dat vond ik zo bijzonder! Op het journaal heb ik wel naar de maan gekeken. En nu dit filmpje bij jou gezien. Fijn!
  Lieve groet

  Reageren
 3. Bertie

  Het is op de filmpjes en foto’s op Internet beter te zien dan als we met eigen camera zouden doen.
  Erg mooi.
  Graag had ik gekeken, maar een feestje de avond tevoren……

  Reageren
 4. Suske

  Ik had wat slaap in te halen en ben dus deze en vorige nacht niet op geweest.
  Wel zag ik omstreeks 21 u de maan toen ik naar huis reed en ze was mooi om zien.

  Reageren
 5. John

  Ik was vroeg wakker, maar ik ben gaan koffiedrinken, ontbijten, en gaan sporten. Als ik had zitten kijken, had ik later moeten sporten en daar had ik geen zin in 🙂
  Het filmpje is ook goed om te zien.

  Reageren
 6. Ferry & Jacqueline

  Wij zijn gisterochtend ook eruit geweest om te fotograferen. Wat is dit heel moeilijk om te doen. Bij sommige foto’s is wel redelijk. Bij ons was kraakhelder weer. We konden heel goed zien. Leuk om laten zien.

  Reageren
 7. Lies

  Ben ook opgestaan, Hans. In pyjama op ‘t terras…, gelukkig was er niemand anders buiten… En nee, ‘k zag niet wat ik eigenlijk wilde zien…
  Lie(f)s.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)