Afwassen.

Lijkt je dat ook niet prettig, minder stress door Mindful de afwas te doen!
Na een drukke dag thuis gekomen, kan het heerlijk ontspannend werken om eens lekker met de hand afwassen.
Geloof het of niet, maar dat kan de stress namelijk wegnemen.
Tot die opmerkelijke ontdekking zijn Amerikaanse onderzoekers gekomen.
Je moet niet zomaar in het wilde weg gaan afwassen, want als je een positief resultaat wilt hebben, moet je mindful de afwas doen, anders werkt het niet.
Dat schrijven onderzoekers in het blad Mindfulness .
Ze vroegen 51 studenten om mee te doen en verdeelden ze in twee groepen.
Vreemd getal vind je ook niet, dan heb je geen gelijke verdeling, of er moeten twee zwakkere studenten bij zitten.
De ene groep kreeg de opdracht om mindful de afwas te doen, ze moesten zich richten op de geur van de zeep, de warmte van het water, het aanraken van de vaat, en vooral de greep op de afwasborstel.
De tweede groep deed mee als controlegroep, zij deden ook de afwas, op de non mindful manier.
Uit het onderzoek blijkt dat de studenten die mindful de afwas deden na afloop veel minder nerveus waren, ze een stuk geïnspireerder overkwamen en overschatten ze de duur van de vaat minder vaak dan de controlegroep.
Mindfulness is het schuim op het sopje, het is een meditatieve methode waarbij je de aandacht moet richten op de gedachten en gevoelens die je op dat moment creëert.
Diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat mindfulness een mens goed doet, het zou de bloeddruk en hartslag verlagen.

14 gedachten over “Afwassen.

  1. Mirjam Kakelbont

    Leve de vaatwasser! Ik heb een tijdje gemediteerd. Ik dacht: ik wil het, ik wil het, ik wil het. Dat bleek niet de juiste insteek om ermee aan de slag te gaan 🙂 Inmiddels ben ik wijzer: het past gewoon niet bij me.
    Lieve groet

  2. Morgaine

    ja mindfull als je vingers in de kramp trekken tijdens het afwassen of je knie het ineens begeeft, hahaha ik heb een vaatwasser puur om medische redenen om dan op de bank heel mindfull te kunnen zijn 😛

    X

  3. Renesmurf

    Het is net als sport, even je gedachten bij iets totaal anders en daar zo druk mee dat alles vergeten wordt. Tuurlijk is dat gezond.

  4. Bertie

    Afwassen is voor mij al jaren een manier om me te ontspannen, ik vond het jammer als de vaatwasser gebruikt werd. Het was een werkje waarbij ik even afstand kon nemen van het drukke gezin; nu ben ik gepensioneerd maar ik doe het nog steeds graag, om die reden spaar ik alles op tot de avond, dan is het de moeite waard om een vet sop te maken en daar lekker in te oetelen.
    Waar een mens al niet blij mee kan zijn 😉

  5. gerry

    Hallo Hans
    Ja ik was de vaat met de hand mijn machine was toen stuk en wilde geen nieuwe meer hebben met de hand gaat sneller en…ach wat voor werk is dat nou als je de aanrecht schoon houd.
    Of ik ooit weer eens een nieuwe vaatwasser neem……..dat weet ik niet .
    Het bevalt mij zo wel en ik vind die middelen niet zo lekker die in die vaatwasser moeten geef mij maar lekker Dubro citroen hihihihi.
    Maak er een lekkere dag van hier komt er nu een spatje door jammer zou net de kast naar buiten doen om te schuren maar ja kan dus niet jammer weer een dag wachten wil niet in de schuur staan met al dat stof hihihihi,
    Fijne dag doeiiii

  6. willy

    Mindfulness.. is een instelling die ongetwijfeld stress vermindert Hans…

    het toepassen er van bij het afwassen, lijkt me niet zo eenvoudig..

    men moet trachten het geheel der dingen anders te benaderen..

    en zo iets leer je niet in een paar dagen

    prettige dag Hans

    ps een eerdere reactie van mij werd niet gepubliceerd

  7. Ferry & Jacqueline

    Vaatwasser hebben wij niet. Wij wassen gewoon af. Veel beter. Afwasmachine kost veel geld van water.
    Vaatwasser is wel makkelijk gezin hebt. Dan ben je gauw klaar.

  8. Peter

    Ben dat wel met die stelling mee eens. Zelf was ik ook altijd mijn eigen vork en bord af en dat bevalt me prima.
    Fijne dag en groetjes: Peter.

  9. John

    Hier hebben we een vaatwasser. HEt uitruimen doe ik echter wel mindful 🙂 Geen idee of dat ook helpt maar ik voel me er wel goed bij in ieder geval.

  10. די מריו

    Ik was altijd met de hand af.. gezellig, helemaal als er meerdere mensen in de keuken zijn. Dan hoeven ze niet eens te helpen. Alleen maar praten.

    Love As Alwyas
    Di Mario

  11. Hanny

    Afwassen met de hand en zeker op de minful manier is helemaal niet slecht. Het versterkt de band van de afwassers, het noodt uit tot gesprekken. Vroeger in de zeilkampen was het heel gezellig om met veel mensen aan de slag te zijn. Op de camping vonden wij het ook best leuk om weer met de hand af te wassen, want dan ontmoette je andere campinggasten en ontsponnen zich ook leuke gesprekken.

  12. kliefje

    Ik heb het wel eens geprobeerd, maar het is niet mijn ding. Om die reden hebben we een vaatwasser waar ik alles inflikker. Ik moet het er alleen wél weer uithalen, wat niet echt mindful gaat. Sterker nog: het irriteert me nogal.

Reacties zijn gesloten.