Les Humphries Singers – To my father’s house

Begin jaren zeventig was daar opeens deze populaire hippiegroep, de Les Humphries Singers.
Opgericht door de Britten Les Humphries en Jimmy Bilsbury ze werkte vanuit de Duitse havenstad Hamburg.
Les Humphries werd op 10 August 1940 geboren, in Croydon, Surrey, England.
Hij komt eind jaren 60 als beroepsmilitair naar Hamburg en speelt tijdens zijn militaire dienst in de militaire kapel, waar hij deze groep opricht, geïnspireerd op de Amerikaanse flower power groepen, zoals the Edwin Hawkins Singers.
Jimmy Bilsbury wordt op 2 november 1942 geboren in Liverpool, England en was een pop zanger en songwriter, onder de artiesten naam James Robert.
Hij het meest bekend als coschrijver van de Boney M hitBelfast“, en als lid van de Magic Lanterns en de Les Humphries Singers.
De Les Humphries Singers zongen vooral gospelnummers, hoewel dat door hun Flower Power uiterlijk misschien niet iedereen opviel.
De Duitse zanggroep die bestaat uit vele zangers waaronder John Lawton van Uriah Heep.
Begin jaren 70 heeft de groep veel succes met bewerkte gospels en eigen nummers.
Zoals ‘To My Father’s House’, in het najaar van 1970 de populairste plaat van Nederland, door hun kleurige verschijning en vele nationaliteiten waren ze geliefd bij jong en oud.
De Les Humphries Singers maken een unieke mix tussen schlagers, gospel en flower power muziek.
De band scoort flinke hits in het begin van de jaren 70, zoals (We’ll Fly You To The) Promised Land, Old Man Moses, Mexico en Mama Loo.
In 1975 doet de groep mee met het Eurovisie songfestival, het nummer ‘Sing Sang Song’ bereikt een teleurstellende achttiende plaats.
Na het uiteenvallen van de groep in 1976 richtte Les Humphries zich o.a. op het componeren van filmmuziek, zo is de openingsmuziek van de tv serie Derrick is van zijn hand.
Deze week door het lezen van “Dit was het nieuws” bij Di Mario van 17 oktober, is “To my father’s house” de Gouden terugblik geworden in de Bank Show.

13 gedachten over “Les Humphries Singers – To my father’s house

  1. Morgaine

    Natuurlijk ken ik dit nummer wel, maar dit is ook wel de enige song die mij iets zegt en welke ik deels mee kan galmen, hahaha ik was dan ook nog erg klein toen zij opkwamen 😛

    X

  2. gerry

    Hallo Hans ja mooi nummer en mooie tijd was dat toch wel he?
    Ik kom jou even een heel fijne dag wensen het is droog gelukkig.
    Nog even de laatste hand aan de kast en dan is hij klaar voor de verbeurt morgen dat gaat zoonlief even doen .
    Maak er maar een heerlijke dag en weekend van het hondje was weer mee vanmorgen de boodschapjes doen dan mag hij met de baas wachten in de auto en vrouwtje gaat boodschappen doen ja alleen achter laten in de auto doe ik nooit of ik neem hem mee of..neem de baas ook mee hihihihi.
    geniet van je weekend groepjes en x’jes van Gerry

  3. John

    Het moet je wel liggen deze muziek. Ik ken het wel van horen, maar zou het zelf niet snel vrijwillig aanschaffen zeg maar 😀

Reacties zijn gesloten.