Elton John – Border Song.

Reginald Kenneths Dwight viert vandaag zijn verjaardag, hij is geboren op 25 maart 1947 in Pinner, Middlesex, hij is beter bekend onder zijn artiesten naar Elton John een Britse zanger, componist en pianist die ruim 250 miljoen platen heeft verkocht.
Hij is als artiest begonnen in 1967, heeft zes Grammy Awards, een Academy Award, een Golden Globe en een Tony Award gekregen voor zijn werk.
Ook scoorde hij hits met “Candle in the Wind“, the “bitch is back” en “Circle of life“.
Toen hij 4 was speelde hij al piano en speelde toen vaak in de kerk.
Toen hij begin jaren zeventig was geland op het vliegveld van Los Angeles, kwam hij daar toevallig John Lennon tegen.
De ex-Beatle had zich net in de pers zeer lovend uitgelaten over Elton John, die hij als nieuw popicoon een gouden toekomst voorspelde.
In de aankomsthal viel Lennon op zijn knieën voor Elton, al roepende ‘it’s him, it’s him, it’s Elton!’
Als groot Beatles-fan voelde Elton zich enorm opgelaten maar ook vereerd.
Toch zag Lennon het goed, want ruim veertig jaar na dato is Sir Elton John uitgegroeid tot een invloedrijk en bijzonder succesvol popartiest, die met zijn liedjes miljoenen mensen heeft weten te raken en beroeren.
In 1968 mag hij voor het eerst een eigen plaatje opnemen, de single ‘I’ve Been Loving You‘, die natuurlijk geschreven is door Bernie Taupin, en hemzelf is een flop.
Dat geldt ook voor zijn volgende paar singles en zijn eerste elpee Empty Sky, die in 1969 uitkomt en later door Elton wordt bestempeld als een werkstuk van een jong naïef talent.
Het zijn allemaal vingeroefeningen voor wat komen gaat want in 1970 neemt Elton zijn tweede elpee op, simpelweg ‘Elton John’ geheten en de eerste single van de plaat, ‘Border Song’, levert hem een bescheiden hitnoteringen op in Canada, Amerika en zelfs in Nederland, zijn allereerste hit(je).
Zelf vindt hij Nederland een vreselijk land om naar toe te gaan hij slaat Nederland dan ook heel vaak over bij zijn tours.
Maar dat maakt niet uit, deze week is hij toch de Gouden terugblik in de Bankshow, vanwege zijn verjaardag.

12 gedachten over “Elton John – Border Song.

  1. Morgaine

    Ik luister en denk… dit ken ik helemaal niet van Elton John! hahahaha weer een nieuw nummer gevonden 😉

    OT, The Passion, man wat was het druk, ik ben blij dat ik besloten heb om thuis te blijven ipv in Amersfoort te komen logeren, hahahaha de enige plek waar ik niet zelf ben geweest, was het bosbad, wel vaak langs gelopen natuurlijk met de hond 😉 Oh en er staan nu foto’s bij mij van de Stadswal 😛

    X

  2. willyduvel

    Heb er geen muziek van Spijtig mooi dat Jij dit doet Hans Grts Als het past een liedje 3apres toi of zo iets vvan een ?? Griekse Dank bij voorbaat

  3. Peter

    Hij heeft goeie muziek gemaakt. Heb zelf een dubbel cd van hem met o.a. Nikita. Luister deze vaak.
    Spatje regen vandaag maar toch een fijne dag.

    Groetjes: Peter.

  4. John

    Hahaha hier staat veel Elton John in de platenkast. Ja het vinyl nog. Ik had geen idee dat hij Nederland een rot land vindt. Hij moet eens naar zijn geweldige thuisland kijken 🙂

  5. די מריו

    Owh.. vind hij Nederland vreselijk. Waarschijnlijk omdat het land mooier is dan zijn eigen land 😉
    HIj gaat zometeen op de telefoon….

    Love As Always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.