Brommer.

Zo lees je een berichtje en heb je het op Facebook over Brommers.
Dan vallen er een aantal stukjes uit een ververleden op hun plaats.
Mijn eerste brommer was een kaptein mobylette een met een verhaal.
Ik zat nog op school en werkte op zaterdag en in de vakanties wel bij, maar dat was geen vetpot.
Samen met mijn vrienden waren we aan het varen met een roeiboot en daar lag een kaptein mobylette half in de sloot.
Ik dacht pik in, die kan ik wel gebruiken en die knap ik wel op.
Want het plan was om samen de komende zomervakantie naar Ameland op vakantie te gaan.
Wij de brommer in de boot gehesen en ik heb hem ook nog thuis gekregen.
Vraag niet hoe, ook de reactie van thuis weet ik niet meer.
onze vader was nooit zo blij met onze grappen, want zijn gereedschap werd gebruikt en was altijd wel vet en vies als hij zelf iets wilde doen.
Het is me gelukt om de oude brommer op te knappen en hij reed ook weer, toen ik 16 jaar werd ik kon een verzekering afsluiten en had ik een brommer.
Maar goed als je met je vrienden op vakantie wilt, moet er ook geld zijn.
Want het plan was om met z’n vieren een caravan te huren zelf eten koken en veel bier drinken.
Ook de reis naar Ameland kost geld, benzine en de overtocht met de boot.
Dat betekende dat ik van de zomervakantie het eerste deel ging werken en dan daarna op vakantie.
Ik had gesolliciteerd bij?
Dat vertel ik morgen want anders is de verrassing van het verhaal nu al weg, het is de aanleiding tot deze logjes.


Klaar om op vakantie te gaan, kaptein mobylette, wijde broekspijpen en 42 jaar jonger.

15 gedachten over “Brommer.

 1. Resaarcle

  Wat leuk dat je die brommer van een leven als sluikstort redde! Ik snorde op een knalgele Vespa rond. Hij was eerst van mijn oudste broer, dan van mijn jongste oudere broer en dan van mij. Hij stond een paar jaar stil in de garage en vreemd genoeg reed hij daarna sneller…

  Reageren
 2. catharina

  wat een mooi verhaal ik heb vroeger ook een kaptein mobylette gehad, ik had best bekijks, en pa was inderdaad niet altijd blij dat jullie zijn gereedschap gebruikte, lol. Ik ben benieuwd naar je verhaal van morgen, ik heb een vermoeden waar je toen gewerkt heb, maar ik lees het morgen.
  en wat lijkt M toch veel op je,leuk om te zien

  Reageren
 3. Ferry & Jacqueline

  Wat leuk dat je heel vroeger brommer reed. Dat is zeker lang geleden. Grappig om te zien. Je had toen soort cowboy hoed aangespannen op achterop. IK had toen ook vroeger brommer gereden. Maar nooit meer. Op de bek gevallen. Weg gedaan. Was gauw verkocht door iemand.

  Reageren
 4. willy

  zo’n foto zegt heel wat Hans

  zelf ik ik nooit een brommer gehad, ik reed liever met de fiets

  ik kijk al uit naar het vervolg

  groeten

  Reageren
 5. Gerry

  Jaaaaaaaaaaa Hans die heb ik ook gehad een katern mobylette hihihihihihih leuke tijd was dat ik ging overal naar toe op dat ding hihihihihihi naar schoorl met de pinksterdagen met een grote cowboy hoed hihihihihihi leuk .
  Hans ik kom jou even een heerlijke nieuwe week wensen geniet er van als het even kan.
  Liefs en xxjes van Gerry

  Reageren
 6. John

  Leuk die foto Hans. Ik heb heel wat brommers opgeknapt en door verkocht. Heerlijk vond ik dat. Zelf reed ik toh meer op de fiets dan op de brommer.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)