Peter Frampton – Show Me The Way.

Peter Frampton is in Beckenham, Londen op 22 april 1950 geboren, hij is een Engels muzikant die bekend is geworden door zijn solowerk in de helft van de jaren ’70 als “arena-rocker”.
Maar Peter Frampton is vooral bekend door zijn mega hit “Show me the way” die in 1976 ook in de Nederlandse Top 40 op nummer 1 komt.
Bijzonder aan het nummer en ook aan enkele andere nummers van Frampton, is het gebruik van een talkbox of jappiotube, een leuk onderwerp voor aanstaande zondag op de weblog over uitvindingen.
Het is een apparaat waarmee een zanger via een slang, het geluid vervormt.
“Show me the way”, Frampton’s grootste hit, wordt als studioversie op single uitgebracht in 1975, maar men loopt er niet warm voor.
Pas wanneer het nummer te horen is op zijn album “Frampton Comes Alive” dat het jaar erop wordt uitgebracht wordt het een van de best verkochte live-albums aller tijden en wordt het nummer een groot succes.
De live-versie kwam tot stand tijdens een concert in het Island Music Centre op Bainbridge Island in de Verenigde Staten.
Hoewel Chris Kimsey, bekend van zijn werk voor de Rolling Stones in de late jaren zeventig, het album grotendeels produceerde, lag de productie van “Show Me the Way” volledig in handen van Frampton zelf.
Deze week de Gouden terugblik in de Bankshow de jarige Peter Frampton.

11 gedachten over “Peter Frampton – Show Me The Way.

  1. Brigitte

    Hallo lieve Hans,Altijd graag gehoord deze song van Peter Frampton
    Een hèèl fijne vrijdag, en een gezellig knus weekendje kom ik jou wensen
    Heel veel liefs Brigitte

Reacties zijn gesloten.