Online winkel.

Door Enquête over het winkelcentrum van gisteren, kwam de vorige gebeurtenis boven.
Het doet me denken aan de verschillende winkels die al failliet zijn of dreigen te gaan en die winkels aan die, zoals men zegt aan vernieuwen is om de klant binnen de deur te houden.
Maar ik krijg regelmatig het gevoel dat men de consument ook veel liever in de online winkel zit shoppen.
Zo was ik opzoek naar een fotolijst en eerst in de webwinkel gekeken naar een passend model met de juiste afmeting en daar stonden leuke op.
Dus ik loop naar de winkel hier in het winkelcentrum, het viel me gelijk op toen ik binnen kwam dat de schappen aardig leeg waren, heel anders dan ik gewend was.
Zoeken naar fotolijstjes en niet vinden, dus maar aan de verkoopster vragen, die wees me de juiste plek aan.
Ik was verbaast wat ik zag, onder in het schap lagen wat oude fotolijstjes, dik onder het stof en de beschermfolie was bij de meeste ook nog eens stuk, nou ja veel waren het niet als ik tien zeg waren het er veel.
Daar was ik snel mee klaar, dus maar naar een andere winkel gelopen en daar vond ik wel wat ik zocht.
Voor een groot winkelbedrijf is het natuurlijk wel aantrekkelijk een online winkel te worden, geen dure winkelpanden meer en veel minder personeel, want in een magazijn doen de robots het werk.
Maar ik ben niet tegen online winkelen, nee hoor, is soms best reuze handig om zware spullen thuis te krijgen, zeker als je geen passend vervoer hebt.
Of wat dacht je iets uit het buitenland kopen, scheelt je een hele reis, daar over volgende keer meer.

11 gedachten over “Online winkel.

  1. Renesmurf

    Al is er maar één exemplaar van iets dat ik hebben wil aanwezig dan is mij dat al genoeg, hop meenemen!
    Ik kijk van te voren wel op internet of het er ook is.

  2. Bertie

    Online kopen kan heel handig zijn, net zoiets als vroeger bij postorderbedrijven. Hoe verleidelijk waren indertijd de dikke catalogussen 😉

  3. Peter

    Ik koop wel online, en wat jij ook aangeeft is om onhandelbare dingen thuis te krijgen. Vaak ook nog goedkoper.

  4. די מריו

    Ik bestel eigenlijk niet online. Ik probeer ook zoveel mogelijk voorradig te hebben en natuurlijk anders zelf te bestellen voor de klant.

    Love As always
    Di Mario

  5. Lies

    Online shoppen is me vreemd, Hans. ’t Is zo leuk ter plekke te kiezen, te voelen, te zien… Het ‘menselijk’ contact blijf ik ook belangrijk vinden !?
    Lie(f)s.

  6. Sjoerd

    Je wordt gewoon gedwongen steeds meer online te kopen. In de winkel verkopen ze steeds vaker nee als je iets speciaals zoekt.

  7. kliefje

    Ik koop meer online dan in echte winkels. Ik ben nl echt anti-winkelen, mijn hele leven al. Word er bloednerveus van…

  8. Ferry & Jacqueline

    Het gaat steeds meer winkels weg. Dat is zonde. Wij doen wel grote inkoop voor Jimmy. Het is niet te tillen. Zijn grote pakken. Wij hebben geen auto. Vaak is ook goedkoper via internetten. In de winkels is ook uitverkocht. Ik vind winkelen gezelliger. Maar als winkels steeds meer weg gaat. Dan is niet meer gezellig. Vakantie boeken is ook er in via internet bestellen. Wij gingen vroeger via reis bureau. Wij gaan lekker af en toe dagjes eruit.
    Fijne dag.

  9. Leidse Glibber

    Ik blijf er dubbele gevoelens bij houden dat internetwinkelen. Hiermee helpen we natuurlijk wel de bestaande winkels om zeep. Een vakantie boeken vind ik dan wel weer kunnen, alhoewel dan heeft het reisbureau weer niets te doen. Zie je het blijft moeilijk.

Reacties zijn gesloten.