Louis Armstrong & Ella Fitzgerald – summertime.

De Gouden terugblik van deze laatste week van juli kan alleen maar “summertime” zijn, vind ik dan.
De zangeres Ella Fitzgerald heeft op 18 augustus 1957 in Los Angeles met zanger en trompettist Louis Armstrong het nummer Summertime opgenomen, samen met het grote studio orkest onderleiding van Russell Garcia”.
Gecomponeerd door George Gershwin & DuBose Heyward en samengesteld door Russell Garcia“.
Met Ella Fitzgerald nam Louis Armstrong drie albums op: "Ella & Louis", "Ella & Louis Again" en voor Verve Records van Norman Granz de muziek van de moderne opera "Porgy and Bess“.
Ella Fitzgerald en Louis Armstrong namen twee relaxte en swingende albums op, net voordat de geestdriftige Norman Granz de inspiratie kreeg om deze te gaan gebruiken op een luxe 2-LP set gevuld met 16 nummers van de opera Porgy and Bess “.
Hoewel het niet de eerste Porgy and Bess concept album was, mag toch gezegd worden dat de Ella & Louis een van de beste de versies is”.
Beiden artiesten waren in vocale top vorm op het moment van de opname, en terwijl Louis zijn trompet stukken niet zo sterk waren als in de afgelopen jaren, kon hij nog prachtige solo’s uitvoeren”.
Aan het nummer "Summertime" werd aan het arrangement door Russ Garcia’s een paar subtiele veranderingen aan de originele opnemen toegevoegd”.
Armstrong speelt een majestueus eerste refrein op de trompet, dan gevolgd door een gladde en romige sole vocale van Ella”.
Na een subtiele maar belangrijke verandering, neemt Louis de solo vocale over”.
Wanneer Ella terug komt spint ze een prachtig ontworpen variatie op de melodie, terwijl Louis haar ondersteunt met een aantal van zijn tederste scats hij ooit heeft opgenomen”.

11 gedachten over “Louis Armstrong & Ella Fitzgerald – summertime.

 1. Gerry

  OOOO geweldige zanger die Louis Armstrong wat kon die prachtig zingen daar was ik fan van .
  Ik kom jou even een heerlijke dag en weekend wensen .
  Maak er maar een heerlijk weekend van en lekker genieten hoor.
  Liefs en xxjes van Gerry

  Reageren
 2. John

  Ja joh, is het eerste half jaar van 2016 alweer gewoon weg. Is weer hard gegaan.
  Morgen de show luisteren, dan is de week ook voorbij 🙂

  Reageren
 3. די מריו

  Het is alweer vrijdag.. ben ik weer mooi te laat met mijn verzoekje 😉 Ik ga de show beluisteren….en kijken of ik nieuwe ideeen op kan doen voor volgende week,

  Love As Always
  Di mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)