Hanenpoot.

Als ik vroeger elektronica onderdelen kocht in de elektronica winkel, geef ik meestal een lijstje af met daarop, handgeschreven, mijn wensen.
Zo kwam ik dan wel eens thuis en controleerde wat ik had gekocht, dan kwam het soms wel eens voor dat men mijn hanenpoot niet zo goed had kunnen lezen.
Mijn hanenpoot is al ontstaan in de tijd dat schrijven de enige norm was om te ontdekken of je linkshandig was, ik ben dus “linkshandig“.
Gelukkig was dat nooit een probleem op de kleuterschool geweest, ik kleurde, knutselde en tekende met mijn linkse pootje dat het een lieve lust was.
Tot dat ik in de eerste klas van de lagere school kwam, bij juf de Vries, ja ik ken haar nog goed.
De eerste dag bij het schrijven van de eerste letters was het goed raak, ik moest ineens tegen mijn natuur in rechts schrijven en dat kon ik dus niet en ik ging automatisch toch links schrijven.
Van de juf moest ik mijn linkerhand op mijn rug te houden, en ze gaf me ook tikken op mijn linkerhand met een liniaal om me te dwingen rechts te schrijven.
Want het was pas goed als ik rechthandig zou schrijven.
Boven maat van ramp schreef ik ook nog in spiegelschrift.
De juf raakte ten einde raad, en een van mijn ouders moest op school komen.
Mijn moeder ging naar school om met de juf te “praten“, de volgende dag was ik een gelukkige linkshandige schrijver.
Wat er besproken is weet ik niet, mijn moeder kennende had de juf weinig keus.
Ik had nog een lange weg te gaan om het spiegelschrift om te zette naar een normaal schrift.
Maar het is allemaal goed gekomen, ik red me prima met mijn hanenpootje


Zo te zien zijn er meer met een schrijf probleem.

13 gedachten over “Hanenpoot.

  1. Bertie

    Geweldig van je moeder!
    Als onze jongens -beide linkshandig- rechts hadden moeten schrijven zouden we het hebben verboden!

  2. Mirjam Kakelbont

    Ik ben héél trots op je moeder! Daar heb je tenminste wat aan. Achterlijk gedoe om gedwongen met je “goeie” hand te moeten schrijven. Gelukkig zijn ze daar jaren geleden mee opgehouden.
    Ik schrijf vaak spiegelschrift voor de grap. Het schijnt dat Leonardo Da Vinci al zijn aantekenen ook zo noteerde.
    Zonnige groet

  3. Morgaine

    Ja het spiegelschrift daar is mijn moeder dus ook erg goed, zij moest ook rechts leren schrijven volgens mij, maar niet met de harde krachten met latjes of zo, maar ik geloof dat dit door de tijd heen ook opgeheven werd in haar tijd van school… dat ze gewoon links mocht schrijven. Ze is twee handig, had ik al eens vertelt omdat ze wel moest bij tijd en wijle. Maar ze heeft wel een duidelijk handschrift moet ik zeggen, hahaha

    Mijn dochter is absoluut links juist ontwikkeld omdat zij natuurlijk van deze tijd is dus ja… rechts is erg lastig voor haar.

    X

  4. Natasja

    Ik schreef altijd met mijn pen krampachtig in mijn hand. Ik heb een handschrift vreselijk nog steeds, niet dat mooie ronde wat meisjes kunnen hebben. Gelukkig kan ik wel goed typen ?

  5. די מריו

    Gelukkig zijn we tegenwoordig wat schappelijker voor linkshandige. Ik had mijn pen nooit goed vast, maar schreef altijd heel netjes. Totdat ik dus mijn pen goed vast moest houden, niet meer te lezen.. ik mocht dus mijn pen niet goed vast houden.

    Love As Always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.