Ambidexter.

Gisteren schreef ik over de hanenpoot, het gedwongen rechts schrijven.
Nu ben ik wel linkshandig gericht, maar kan rechtshandig ook goed uit de voeten.
Toen de computer op kwam, en het gebruik van de muis ook steeds meer toepassing vond werd je wel gedwongen om mee te gaan in deze ontwikkeling.
Mijn eerste strijd was, dat ik altijd de muis verplaatsten naar de linkerkant van de pc, het nadeel was wel dat soms het snoertje aan de korte kant was.
Thuis lag de muis altijd aan de linker kant, met als gevolg dat de kinderen thuis leerden de muis linkshandig te gebruiken, en op school gebruikten ze hem net zo makkelijk rechtshandig.
Een nadeel was dat de kinderen mijn linker hand gebruikt overnamen, daarom heb ik ze ook nooit veters leren strikken.
Op een zeker moment kwam de muis thuis aan de rechterkant te liggen, ik kon tijdelijk mijn linkerhand niet gebruiken.
Na heel wat uurtjes met de muis over het beeldscherm heen en weer zoeken, werd ik er toch vaardiger in, en achteraf maakte het de jongens niet veel uit.
Het voordeel is nu dat ik overal de muis rechtshandig gebruik en links handig eventueel kan schrijven.
Nu blijkt dat onze jongens het voordeel hebben hun linker en rechter handen goed te kunnen gebruiken, net als ik zijn ze ambidexter.
Reuze handig als je ambidexter bent, als je iets doet en je linker of rechter hand wordt moe schakel je met gemak over op je andere hand en ga je verder met wat je aan het doen bent.
De jongens zijn verder in de ontwikkeling van het tweehandig gebruik dan ik, ook omdat ze training hebben gekregen in hun motoriek en denken.
Want als je het alfabet kunt opzeggen als ABCD etc, waarom zou je het alfabet dan niet kunnen op zegen als: ZYXWVU etc.
Maar zo extreem als op het filmpje zijn ze ook weer niet.


Je ziet duidelijk de voorkeurshand de rechterhand is, want daar wordt de lijn mee getrokken.

9 gedachten over “Ambidexter.

  1. Mirjam Kakelbont

    Zoals op het filmpje is wel extreem, zeg. Ik vind het al knap dat jij overal een mouw aanpast! En je houdt je geest alert, dat schijnt goed voor je hersenen te zijn. Serieus, ik neem je niet in de maling. Ik zou niet willen!
    Fijn weekend en lieve groet

  2. willyduvel

    Het heeft te maken met hoe men begint denk ik en de ene leert sneller dan de ander denk ‘k Hans
    Vraagje is er veel verschil tussen : The shadows en The pebbles ?? Heb mogelijk iets verteld dat wel niet juist is (gebeurt meer hoor )

  3. די מריו

    Nou.. dat kan ik echt niet hoor… dat was wel wat geweest vroeger met strafwerk… natuurlijk had ik dat nooit….. maar anders he.. 😉

    Love As always
    Di Mario

  4. Peter

    Tjemig-de-pemig zeg….. daar valt me bek van open. Als linkshandige ben ik al blij een auto te hebben waarin het stuur links zit.
    Fijne dag Anne, en vandaag niet druk maken hé? Half elf en hier al 25gr.

  5. Morgaine

    Wat gek eigenlijk, dat mijn moeder mij dan toch meer en echt rechts op tafel dekken na eigenlijk rechtshandig heeft op laten groeien, hahahaha ik kan niet eens knippen met links, toen ik er zelf mee te maken kreeg met mijn eigen dochter, pffffffffff, maar toen besefte ik pas, huh? Hoe heeft ze dat gedaan!

    En ik zie haar muis ook nog links staan, maar als wij er waren, en nu je het zegt, mijn dochter gebruikt die ook gewoon rechts geloof ik… dat dan weer wel.

    X

Reacties zijn gesloten.