Elektrische fiets

Zit je op de fiets wordt je ingehaald door een lachende bejaarde,
je zou je er onprettig bij voelen.
Maar een blik naar de achterkant van de fiets zegt genoeg, het is een elektrische fiets.
Sinds jaren zie je ze steeds meer op de weg, maar als je denkt dat is een uitvinding van deze tijd vergist zich lelijk.
Al meer dan 100 jaar geleden is de elektrische fiets bedacht, blijkbaar is de elektrische fiets meer toegankelijker geworden voor het grote publiek.


Een uitvinding van Ogden Bolton Jr. Canton, Ohio.
onder V.S.- Octrooi 0.552.271.
De uitvinding werd gepatenteerd op 31 december 1895.
Achtergrond van de uitvinding:
Mijn uitvinding heeft betrekking op het elektrisch voort bewegen op een fiets.
Het is een met batterij aangedreven fiets voorzien van een “6-pole brush-and-commutator direct current (DC) hub motor gemonteerd in het achterwiel.
Deze fiets heeft geen versnellingen en de motor werkt op een accu van 100 Ampère met een voltage van 10 Volt.
Wil je meer over dit artikel lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com

13 gedachten over “Elektrische fiets

  1. Renesmurf

    Uit de fiets is de brommer ontstaan, en tegenwoordig hebben ze een hele fijne tussenweg gevonden. Ik fiets ook elektrisch, geen bejaarde die mij nog inhaalt.

  2. Mirjam Kakelbont

    Zelf moet ik er niet aan denken maar voor velen is het een uitkomst. Mensen bijvoorbeeld die astma hebben, hoeven niet bang te zijn dat ze lucht te kort komen: thuis komen ze altijd.
    Lieve groet

  3. Bertie

    Leuk weetje.
    Zodra elektriciteit voorhanden was werd het op alle bewegende toestellen toegepast, Niet altijd met succes, dat zie je nu weer. Onbegrijpelijk, ze zijn ideaal voor hellingen, brugopritten e. d.
    Mijn el. fiets gebruik ik haast nooit; misschien later.

  4. Suske

    interessante log over het ontstaan van de electrische fiets. Deze worden steeds populairder, ook bij de jongere generaties. Deze fietsen evolueren razendsnel. Jammer dat er daar steeds vooroordelen over verkondigd worden. Misschien moet ik toch maar eens een logje over deze fietsen maken.

  5. Morgaine

    Ja, ik wil er ook eentje, straks als ik in Amersfoort ben, heb ik er eentje tot mijn beschikking en kan ik langere afstanden fietsen, zie er nu al naar uit, ik hoop dat het weer nog even meewerkt dan 😛

    X

  6. John

    Ik hoef er geen te hebben. Als ik fiets wil ik zelf fietsen. Dat is ook beter voor de rug trouwens omdat daar spieren worden geactiveerd tijdens het fietsen.

  7. די מריו

    Ik stel het gewoon nog even een paar jaar uit. Mooi dat het er is voor sommige mensen, maar het wordt er niet altijd veiliger op.

    Love As always
    Di Mario

  8. Ferry & Jacqueline

    Onze broer heeft ook elektrische fiets. Die dingen gaan ook hard. IK hoor steeds mee ongelukken krijgt. Vooral de bejaarden mensen. Ik vind mooi ding. Ferry heeft gewone fiets en scooter. Geen auto ieder geval.
    Elektrische fiets heeft wel mooie uitvinding bedacht.
    Fijne zondag.

  9. Natasja

    Door mijn rugproblemen heb ik ook een elektrische fiets aangeschaft. Nu gebruik ik m niet zo vaak meer, en als ik m gebruik dan zonder accu. Het was zeker handig toen ik amper kracht in mijn benen had.

Reacties zijn gesloten.