Conny Froboess – Zwei kleine Italiener.

Cornelia Froboess is geboren op 28 oktober 1943 in Wriezen een plaats in de Duitse deelstaat Brandenburg en ze greoide op in Berlijn.
Vandaag viert ze haar drieënzeventigste geboortedag.
Aan het begin van haar carrière was ze bekend als Die kleine Cornelia en later werd dat onder de naam Conny dat klonk een stuk vlotter.
Als Duitse actrice was ze in de jaren vijftig en zestig een echte tieneridool haar eerste hit was het nummer ‘Pack die Badehose ein’, dat door haar vader was geschreven in 1951.
In 1962 vertegenwoordigde ze Duitsland op het songfestival dat vond plaats op 18 maart in Luxemburg.
Het geheel stond onder muzikale begeleiding van het orkest van Horst Wende, de tekst werd geschreven door Georg Buschor en de muziek was van Christian Bruhn.
Het nummer beschrijft de situatie van twee Italiaanse gastarbeiders in Duitsland die terugverlangen naar hun vriendinnen Tina en Marina in Napels.
In het verhaal wordt een contrast geschetst tussen het nette, ietwat saaie Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog en het frivole, zonnige Italië.
Het was de eerste keer dat er op het songfestival een maatschappelijke kwestie werd aangekaart.
Het nummer groeide uit tot een hit, ook in Nederland, waar Froboess zelf een Nederlandse versie zong, ‘Twee kleine Italianen‘.
Het werd een echte Eurovisie-evergreen, haalde 9 punten en eindigde op de 6e plaats.
In haar carrière werd Froboess een gevierd actrice die meerdere prijzen won.
Het nummer werd als zevende op de avond uitgevoerd, na de Zweedse Inger Berggren met Sol och var en vóór de Nederlandse inzending Katinka van De Spelbrekers.
Deze week zijn de Zwei kleine Italiener de gouden terugblik in de Bankshow.

11 gedachten over “Conny Froboess – Zwei kleine Italiener.

 1. Mirjam Kakelbont

  Ah….dit nummer ken ik. Mijn moeder zong het vroeger vaak. Ik hoor het mezelf ook regelmatig neuriën omdat ik de tekst niet zo goed ken. Leuk om nu “het mens” bij de stem te zien.
  Lieve groet en een goed begin van de nieuwe week.
  Lieve groet.

  Reageren
 2. Zilvertje

  Ohhhhhhhhhhhhh, arbeidsvitaminen, daar hoorde je haar vaak, mooie gedachten stromen weer in mijn hoofd, deze liedjes maakten mijn leven dragelijk, ik lag bijna mijn hele vroege jeugd ziek in bed, maar die zwarte knop aan de muur met die harde klik, maakte alles weer vrolijk.

  Reageren
 3. klaproos

  och wat een lief liedje is dat toch,
  mijn overleden broer was gek op haar, de grooste fan denkbaar van Connie en peter Alexander..
  als ik dit liedje hoor krijg ik een krop in mijn keel, wat hebben we toch gepest, hij had een poster van conny in zijn kast hangen LOL

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)