Robert Palmer – Best of both worlds.

Best of Both Worlds’ is een single van Robert Palmer van zijn album ‘Double Fun’ zijn vierde solo album uit 1978.
Palmer schrijft en produceert het album hoofdzakelijk zelf en wordt dit pop album beïnvloed door meerdere genres zoals blue-eyed soul, disco en heavy rock, maar de productie wordt bij elkaar gehouden door een algemene samenhang.
Een live-versie verscheen in 1982 op het album ‘Maybe It’s Live’ en een remix versie werd opgenomen in 1998 op het album “Woke Up Laughing”.
Het nummer werd ook opgenomen op het compilatie album ‘including Addictions’: Volume II in 1992 en op ‘20th Century Masters’ in 1999.
Men verdeeld de loopbaan van Robert Palmer het liefst in twee perioden.
De eerste is van 1974-1983, in deze periode ontdekte hij second-line funk en reggae in
New Orleans.
Uitgevoerd door de leden van ‘Little Feat’ en ‘The Meters’ en bleek een veelgeprezen concept te zijn dat tot succes leidde.
De tweede periode van hem begint in 1985, toen hij zijn goede look had uitgewerkt, een aantal high-fashion video’s en een aantal simplistische hard rock / pop tot een reeks van grote hits met de gelegenheidsband ‘The Power Station’ produceerde.
Met het uitbrengen van de dubbel-cd ‘Best of Both Worlds’ The Robert Palmer Anthology 1974-2001, kijkt hij met de eerste cd terug naar zijn eerste periode en met de tweede cd naar zijn latere periode.
Palmer wisselde tijdens de productie nogal een van platenmaatschappij, maar Hip-O was bereid om de licentie van het materiaal van andere labels en 15 van de 20 nummers op de tweede cd van buiten de Universal archieven op zich te nemen.
Deze week is de Gouden terugblik het nummer ‘Best of Both Worlds’ van Robert Palmer die op 19 januari 1949 werd geboren.

10 gedachten over “Robert Palmer – Best of both worlds.

  1. Kakel

    Echt een gaaf nummer dit!
    De boodschap is in deze tijd nog belangrijker: we moeten bruggen bouwen naar andere landen en niet aan ons “eigen” te denken.
    Warme groet.

  2. Lies

    Knappe ‘Gouden Terugblik’, Hans !
    Smaken verschillen…, moet kunnen, anders hadden we een grijze wereld…
    Lie(f)s.

  3. Merel

    Mooi nummer
    Als we nu het beste van twee werelden zouden samen brengen kregen we misschien de ideale wereld wie weet

Reacties zijn gesloten.