Olifantje geboren.

Amersfoort heeft er weer een bewoner bij, het kan je haast niet zijn ontgaan.
Afgelopen zaterdag is olifant Indra is bevallen van een jonkie in Dierenpark Amersfoort.
“Rond de klok van elf begon de bevalling en in een paar minuten was het olifantje geboren,”
vertelt dierverzorger Richard van Sluis die getuige was van het bijzondere moment.
Op de website van Dierenpark Amersfoort kun je de bevalling bekijken.
Nu heb ik nog steeds een zwak voor het dierenpark, als kind kwam ik er al met de schoolreisjes en later met de kinderen.
Het is een gezellig familie dierenpark, de kinderen hebben er altijd volop van genoten.
Ik weet nog goed de dag dat we er op bezoek waren en het niet zo druk was.
We liepen door het olifanten verblijf en de oudste, die toen een jaar of zeven was
mocht de olifanten brood voeren, niet een sneetje brood nee gewoon een heel brood.
Wat waren ze groot als ze zo dicht bij staan en zoon die was trots dat ze het brood van hem aannamen.
Foto’s heb ik wel gemaakt, maar het was nog voor het digitale camera tijdperk.
Dus de foto zit ergens in de fotoboeken, maar waar?
Wel kun je live meekijken in de olifantenstal van Dierenpark Amersfoort, dan zie je het jong wel beschermd door de ouderen lopen.

16 gedachten over “Olifantje geboren.

 1. Trudy

  Ja, had het ook gehoord, schattig. Wij waren twee weken geleden in Artis, maar het was gekrompen. Was echt zo lang geleden dat ik er was, denk een jaar of 20. Het planetarium, daar genoot ik nu erg van

  Vind het triest, al die diertjes opgesloten. Dochter maakte een film, dat was wel leuk om terug te zien, vooral veel lachen en daarna lekker eten op het Rembrandplein. Werk nu zo een jaar of 20 in Amsterdam, maar in je vrije tijd Amsterdam beleven is andere koek, dan er elke ochtend en avond je er snel door te verplaatsen.

  Heb nog wel een moeder en kind giraf op mijn netvlies en apen in een stinkhok, die niks van de buitenlucht zagen.

  Reageren
 2. Renesmurf

  Ik hou niet zo van dierentuinen, ik vind dat wilde dieren in vrijheid moeten leven. Maar ik kan wel begrijpen dat mensen zo`n geboorte wel leuk vinden.

  Reageren
 3. catharina

  ik kijk elke dag even op de livestream, ik vind het het leukst als ze buiten zijn, dan zijn ze toch actiever

  Reageren
 4. mizzD

  Aaach, zo schattig hè, kleine olifantjes.. ik ben een olifantenliefhebster, dus die webcam heb ik al eens een tijdje gevolgd hehe.
  Wij gaan elk jaar met de hele familie een dagje naar een dierentuin ivm mijn vaders verjaardag, en van alle parken die we tot nu toe gedaan hebben, vond ik dat in Amersfoort de leukste. Goede routes, mooie verblijven voor de dieren, gewoon een gezéllige dierentuin.
  Ikzelf ben min of meer opgegroeid met diergaarde Blijdorp, die was het dichtste bij voor ons.. hoewel mijn ouders zoveel mogelijk verschillende dierentuinen probeerden te bezoeken toen wij klein waren.. ze vonden dat altijd leuk en ze vonden het voor ons ook een educatief uitstapje.
  Groetjesss!

  Reageren
 5. Morgaine

  Ik ben zelf opgegroeid in Artis met school en ook privé natuurlijk, maar ik ben hier nog steeds niet geweest, omdat de prijs zo duur is, ik ben ervan geschrokken een paar jaar terug al, zit je zo dichtbij, 19 euro een dagkaart! pffffffff daar kan ik 2 a 3 dagen van eten als het moet, zelfs langer…

  X

  Reageren
  1. mizzD

   19 euro maakt Amersfoort één van de goedkoopste dierenparken in NL en B als je het mij vraagt.. misschien wel dé goedkoopste!
   Groetjesss!

   Reageren
 6. די מריו

  Amersfoort is zeker voor kinderen een leuk dierenpark. Veel speelgelegenheid en natuurlijk ook veel dieren. De geboorte van zo’n bijzonder beest is natuurlijk altijd prachtig.

  Love As Alwyas
  Di mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)