The Allman Brothers Band – Jessica

The Allman Brothers Band ken ik vooral van hun nummer “Jessica” wat op de zeezenders veelvuldig werd gedraaid.
“Jessica” was één van de tunes die Johnny Jason op Radio Caroline
in de jaren zeventig gebruikte.
Was later ook de tune van Radio Mi Amigo’sSchool’s Out” programma alsook de “Persoonlijke Top Drie” op radio Caroline.
Het werd ook de tune van het Engelse televisie programma “Top Gear”.
Waarom schrijf ik dit, nou afgelopen zaterdag is Gregg Allman thuis overleden hij was een van de naamgevers van “The Allman Brothers Band”.
Zijn laatste concert vond plaats in oktober vorig jaar, daarna werden er steeds meer concerten geannuleerd met de vermelding “ernstige gezondheidsproblemen”.
Afgelopen april ontkende hij verslagen dat hij de hospicezorg had aangevraagd, maar dat hij thuis bleef op advies van de dokter.
Een maand later stierf Gregg op 27 mei 2017 in Richmond Hill, Georgia, op zijn thuis, als gevolg van complicaties van leverkanker, in 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan, hij is 69 jaar geworden.
Hij zal begraven worden op Rose Hill Cemetery in Macon, Georgië, waar zijn broer Duane, en mede bandlid Berry Oakley zijn begraven.
Zijn broer Duane kwam al in 1971 om bij een motorongeluk enkele maanden na de release en het eerste succes van “At Fillmore East” op 29 oktober 1971, terwijl de band een pauze hield van touring en opname, reed Duane op zijn Harley-Davidson Sportster met hoge snelheid op Hillcrest Avenue, in het westelijke deel van Macon.
Terwijl hij BartlettStreet naderde, stak er plotseling een vrachtwagen die een hijskraan vervoerde het kruispunt op en stopte daar.
Duane probeerde door scherp te draaien een aanrijding te voorkomen maar hij sloeg tegen de achterkant van de vrachtwagen en sloeg van de motorfiets, die door de lucht vloog en bovenop hem landen en hem nog eens 90 meter over de weg sleepte, zijn zo werden zijn interne organen verpletterd.
Hij leefde toen hij in het ziekenhuis aankwam, maar ondanks een onmiddellijke operatie, stierf hij enkele uren later van massale inwendige verwondingen.
De Allman Brothers waren met hun southern rock een toonaangevende band in het begin van de jaren zeventig.
Hun bekendste nummers waren “Ramblin’ Man” en het instrumentale “Jessica” en van hun albums was “Live at Fillmore East” het meest succesvolst.
De band bestond maar twee jaar en in 1976 viel de band na verschillende wisselingen in de bezetting uit elkaar, nadat Gregg Allman werd opgepakt voor drugs-gerelateerde misdrijven.
Later kwam het toch weer tot een voortzetting van de Allman Brothers, die nog steeds optreden.
Jessica is de dochter van gitarist Dickey Betts, ze is één jaar oud op het moment dat hij het nummer schrijft.
Het nummer kwam op 6 maart 1976 binnen in de Nederlandse top 40 en bleef daar 4 weken in staan, de hoogste positie was de 29ste plaats.

12 gedachten over “The Allman Brothers Band – Jessica

 1. Kakel

  Dan is Jessica nu 41, Een heel grote meid (-: Dit nummer herinner ik me nog goed. Het is niet echt mijn smaak maar hoorde het veel op de radio.
  Zonnige groet.

  Reageren
 2. Matroos Beek

  Ik ken het nummer heel goed en zowat alles van the Allmand Bros. Mijn oudere broers draaiend het hele dagen… Ik geniet ervan als ik dit terug beluister. Bedankt Hans voor de vele info… and R.I.P. Gregg.

  Reageren
 3. mizzD

  Ahh.. met een vriend die een fervent Top Gear-kijker is ( was eigenlijk, tegenwoordig met die nieuwe presentatoren is er niks meer aan) ken ik die begintune wel.. wist niet dat het van deze band was. Las dat die Allman gestorven was.. er gaan veel musici de laatste tijd hè.
  Groetjesss!

  Reageren
 4. Peter

  Wow wat een info heb je neergezet. Veel wist ik niet eens. Langzaamaan dunt al het bekende uit van de muziekwereld. Jammer.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)