Gino Vannelli – Hurts to be in love.

Vandaag viert Gino Vannelli zijn verjaardag, hij is geboren op 16 juni 1952 in Montreal Quebec, is een Canadees zanger en tekstschrijver.
Door zijn zang en schrijftalent te combineren met pop, rock, jazz en klassieke muziek heeft hij sinds de jaren 70 een eigen geluid ontwikkeld.
Zijn bekendste hits in Nederland dateren uit medio jaren tachtig, en vanaf 1995 werd zijn muziek meer jazzy en werkte hij onder andere met de Doky Brothers,
hetgeen het onwaarschijnlijk mooie Tender Lies opleverde.
Sinds 2007 leeft hij afwisselend in Amersfoort en Amerika, wat toch wel uniek is.
Want in een interview zei hij dat artiest zijn in Nederland ook zijn nadelen heeft.
Toch was hij nooit uitzonderlijk populair in Nederland, alleen zijn “Wild Horses” en de powerballad “Hurts To Be In Love”.
waren grote hits en het nummer “People Gotta Move” en “Powerful People” werden ook wel door het Nederlandse publiek gewaardeerd,
maar met de wereldwijde verkoop van 20 miljoen albums hoort hij wel tot de best verkochte Canadese artiesten aller tijden.
Daarnaast heeft hij een aantal Grammy nominaties en Juno Awards op zijn naam staan voor onder andere Best Male Vocalist, Best Album en Production/Engineering.
Het nummer “Hurts to be in love” is de gouden terugblik van deze week.
De single werd uitgebracht in 1985 en was zijn eerste hit in de Top 40.

13 gedachten over “Gino Vannelli – Hurts to be in love.

 1. Kakel

  Heeft hij wereldwijd 20 miljoen albums verkocht? Wat veel. Dat zou hem nu niet meer lukken met al die illegale downloads. Het nummer is wel in mijn achterhoofd blijven hangen maar veel indrukt maakt(e) het niet. Volgende keer beter. Moet kunnen.
  Lieve groet

  Reageren
 2. Morgaine

  Whahahahaha absoluut mijn tienertijd dit… ja zwijmelen bij de tekst dan, want hijzelf, had ik al geleerd, was te mooi, die heb je nooit voor jouw alleen 😛

  X

  Reageren
 3. mizzD

  Er wonen meer internationale artiesten (vast of tijdelijk) in NL dan we weten.. volgens mij is het belastingklimaat voor die mensen hier wel lekker.
  Gino Vanelli.. hmm ik vond ‘m te glad.. hoewel dit wel een mooi nummer is.
  Groetjesss!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)