Caissière.

Volgens de Nederlandse taal is het een vrouw die achter de kassa en boodschappen afrekent.
De kassajuffrouw ontstond in Nederland zo rond begin 1900 en ze heeft het dus ruim honderd jaar volgehouden.
Maar door de digitalisering heeft ze al wat terrein moeten opgeven,
zo neemt het zelf scannen steeds meer toe.
En er zijn al een paar jaar plannen om de caissière helemaal te gaan vervangen
door een volledige zelfscan-supermarkt.
Zo kwam geenstijl.nl met een caissière trainingsvideo op de proppen.
Dan gaan de klanten die speciaal voor het contact van de caissière naar de buurtsuup komen gaan haar wel missen.
De omaatjes met hun portemonneetje de boodschappen afrekenen en een file veroorzaken achter de kassa en de caissière haar een helpende hand bied, gaan die ook mee verdwijnen?
Ook al vind je een caissière niet fijn in de omgang, ik denk dat geen contact nog erger is of je komt alleen voor de boodschappen naar de buurtsuup.


Deze grap kun je dan niet meer uithalen.

15 gedachten over “Caissière.

  1. SUSKE

    Vooral voor oudere mensen zou het verdwijnen van zo’n kassajuffie erg zijn. Niet alleen hebben zij problemen met het zelf scannen. Ook het contact met die dames zou verdwijnen. Ik merk goed genoeg dat mijn moeder die elke zaterdag met me mee gaat winkelen, blij is om even iets tegen zo’n jonge dame te zeggen.

  2. Renesmurf

    De modernisering hou je toch niet tegen, zelf scannen komt steeds meer in, en men kan tegenwoordig ook al tanken zonder een mens te spreken.

  3. Matroos Beek

    Leuke grap. Kende ik niet. Wij hadden hier nog één caissière die heel gemoedelijk met klanten omging. Ze is nu met pensioen. Haar mis ik wel. De anderen hebben geen tijd of zitten er ongeïnteresseerd bij. Dus dat maakt niet uit…

  4. Lies

    Nooit gezien, Hans, die grap met Toblerone !
    Ik mis zelfs een pompbediende’… Gelukkig kan je ‘soms’ nog binnen gaan betalen.
    Lie(f)s.

  5. mizzD

    Je kunt hier ook al zelf scannen, maar ik laat dat liever over aan iemand die ervoor betaald wordt.. er zijn al zoveel werklozen! Maar ik las dat je binnenkort al niet meer zelf hoeft te scannen ook.. gaat je kar door een poortje en wordt alles automatisch in één keer gescand.. dat zal ook de caissières hun baantje gaan kosten, maar lijkt me wél makkelijk..! 🙂
    Groetjess!

  6. willy

    voor een praatje hebben ze wel geen tijd…

    maar toch..

    en dat zelf scannen vind ik toch maar een gedoe..

  7. Bertie

    Of het erg is, zonde kassajuffrouw? Dat zou ik eerst moeten meemaken. Het lijkt me wel handig. Caissières hebben geen rijd om gezellig te buurten dus daarvoor hoef je niet te gaan.

  8. Morgaine

    Ik moest even twee keer kijken, toen zag ik het. kende het dus niet, is mijn beroep geweest, best wel enige tijd ook, in de oude setting, 40 uur, vast contract en om 18.00 uur dicht, weekends vrij, hahaha lang geleden is dat.

    Ik vind het niets die zelfscan… gezien ik alles nog graag cash doe, om overzicht te houden, dus dit stukje, ben ik best geïrriteerd over, dat ze daar nul rekening mee houden dat er mensen met dyscalculie bestaan en niet goed hoofd kunnen rekenen en daarom dus liever het pinnen laten.

    X

  9. John

    Als ik boodschappen doe ga ik echt alleen maar voor boodschappen. Een buurtsuper hebben we hier niet.

Reacties zijn gesloten.