Meiden of jongens.

Soms vallen de dingen samen als puzzelstukjes in een puzzel.
Dat geeft dan weer een leuke reactie op het gebeuren.
Zo bracht ik gisteravond nog een bezoek aan de buurtsuup.
Bij de koeling was een meisje druk moeder aan het helpen uitzoeken en adviseren.
Loop ik verder zie ik haar weer vader helpen uitzoeken en adviseren.
Ze is er maar druk mee, maar het verhaal is nog niet voorbij.
Loop ik in het volgende pad samen met vader, bij de sausen.
Opeens roept hij keihard de naam van zijn vrouw, geen antwoord, nog maar een keer.
Ik schiet in de lach en zeg tegen hem, ik hoop voor je dat ze weer terug komt.
Ja, ik ook, was zijn reactie want er zijn ook nog twee dochters mee en dat is best lastig winkelen.
Ik het drie zoons en die gingen nooit mee.
Jongens zijn toch heel ander dan meiden, zegt hij.
Deed mij denken aan de nieuwe sire campagne “laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?”.
Want er zijn er die deze actie niet correct vinden want zo worden de meisjes weer in de hoek van de poppen en kinderwagen gezet.
Nou ik vind deze actie wel goed want kinderen kiezen zelf wel waar ze mee spelen en de ouders moeten ze daar gewoon vrij in laten.
Als kind kreeg ik na school een overal aan en kon mijn gang gaan heerlijk buitenspelen.
Zo zijn mijn jongens ook opgegroeid, dan zonder overal.
Maar vader werd gevonden door de rest van het gezin en de dochter verteld heel zorgzaam aan hem welke Ketchup hij had moeten kiezen.

15 gedachten over “Meiden of jongens.

 1. Boerin Zonder Naam

  Laten we de stelling van SIRE eens uit een ander oogpunt bekijken: Stel dat SIRE een filmpje zou maken met de stelling:
  LATEN JULLIE MEISJES WEL GENOEG MEISJE ZIJN?
  En dan propaganderen:
  Een meisje moet anders opgevoed worden dan een jongen. Meisjeszijn rustig en oplettend, doen geen domme dingen en zouden later hun zoontjes moeten kunnen begeleiden en opvoeden. Meisjes zouden zich daarom dagelijke moet bekwamen in naaldvaardigheid. Elke dag 10 toeren breien, een letter van het alfabed op een merklap borduren en de gaten in de broek die ze zojuist gekocht heeft verstellen en dichtnaaien…… Want een meid is op haar toekomst voorbereid!! (stel dat ze een zoontje krijgt dat een gat in zijn broek valt!)
  Ik denk dat de wereld te klein zou zijn…… Want zoals het eerste zinnetje van het SIREfilmpje al zegt: Jongens en meisjes zijn gelijk!

  Reageren
 2. Zilvertje

  Volgens mij bleek uit onderzoek dat veel jongens het stempel ADHD kregen en meisjes veel minder.

  Het vervolgonderwijs is voor veel leerlingen veel zitten en weinig bewegen. Vooral voor veel jongens erg moeilijk, ik gaf altijd veel blokuren en liet ze na een uur even vrij, even de benen strekken, even een plas of wat drinken en praten/stoeien, nou dat werd me niet in dank afgenomen, dat gaf onrust in de school. Ook aangepast les geven, buiten als het buiten kon, de lesstof daadwerkelijk opzoeken en er mee aan de gang gaan, pffffffffffffff, nou ik heb het geweten, het was vaak slikken of stikken voor mij, maar mijn leerlingen waren allemaal toppers en haalden altijd het diploma en nog met veel plezier ook. Altijd fijn in de les.

  Daar dacht ik aan bij die SIRE spot en ook bij het lezen van jouw bericht.

  Reageren
 3. Sjoerd

  Het tijdbeeld is uiteraard wel heel anders dan vroeger. Wij hadden in onze jeugd geen TV, geen computer. We moesten wel naar buiten…

  Reageren
 4. mizzD

  Ik snap niet zo goed waarom die nadruk zo op jongens ligt.. kregen de meisjes de laatste tijd eindelijk ook eens aandacht? 😉 Alle kinderen moeten gewoon kinderen kunnen zijn vind ik.. en daar schort het nog vaak genoeg aan, zowel voor jongens áls voor meisjes.
  De tijden veranderen trouwens voor iederéén.. ik ken jochies genoeg die echt niet meer buiten lopen te ravotten, maar de hele dag met hun gameboy of iPad (of hoe die dingen allemaal maar heten) GTA zitten te spelen binnen.. die voelen zich echt niet méér jongen als je ze een schop onder hun kont geeft om ze naar buiten te krijgen. Beetje vreemde campagne van Sire vind ik hoor.
  Groetjesss!

  Reageren
 5. willy

  ieder moet zichzelf kunnen zijn..Hans

  en die campagne met die broeken lijkt me ver gezocht..

  de meeste lopen toch in een broek met gaten

  prettige dag

  Reageren
 6. Morgaine

  Ik zie het probleem ook niet zo, er zijn nu eenmaal verschillen, en sommige meisjes hangen ook liever in de bomen, zoals mijn moeder ~proest~ en in andere gezinnen met meer jongens heb ik weer mee gemaakt dat er eentje graag bij zusje bleef en met de poppen speelde dan buiten in het weiland rond het huis op de boerderij… nou ja, moet kunnen, hij heeft een vriendin nu hoor… bla 😉

  Mijn opa heeft zelf nog met zijn kinderen, mijn moeder en ooms, zelfs in het veld gezeten, om hen te leren hoe veilig een vuurtje te stoken nadat hij had opgemerkt dat die leeftijd kwam, whahaha ‘liever weten dat ze het veilig doen, dan stiekem en ik mijn kinderen weg kan brengen.’

  Bomen klimmen hetzelfde, en mijn moeder, lol… er is een verhaal, dat zij in een zondags jurkje weg ging, buiten spelen… en in het water was gedonderd… jurkje vies, moeder van vriendin heeft jurkje gewassen en gestreken en mijn moeder kwam thuis… zegt mijn oma…. ‘Wat heb jij uitgespookt vandaag????’

  Mijn moeder snapte er niets van, maar mijn oma zag, dat ze te clean was, nul kreukels na een hele dag buiten, nul vegen of vlekken… whahahaha

  X

  Reageren
 7. John

  Jongens spelen op een andere manier. Ze moeten echt met elkaar kunnen stoeien en dat zie je niet meer. Een essentieel onderdeel van het opgroeien is er uit gehaald door de pedagogen.

  Reageren
 8. די מריו

  Het belangrijkste is dat kind kind kan zijn. Lekker knutselen en ravotten als hij dat wilt. Of zij natuurlijk. En meiden zijn inderdaad vaak anders dan jongens.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)