Eitje.

Ooit was de slagzin: “een ei hoort erbij”. Maar dat is nu niet verstandig zegt men.
De hele toestand met het verboden middel fipronil heeft grote gevolgen,
ook voor de eierhandel blijven de gevolgen niet uit.
Maar ook de winkeliers want de schappen met eieren zijn leeg gehaald in de buurtsuup waar ik kom, dat is toch extra werk en wat doet men met de eieren?
vernietigen?
Maar ook de consument lijdt schade, die heeft het advies gekregen om de onveilige eieren maar weg te gooien.
Nu heeft de overheid het plan gevat om een noodfonds op te zetten voor getroffen bedrijven.
Wat is nu mis in deze hele toestand is het bedrijf wat de schade heeft veroorzaakt aan te pakken of daar de schade te verhalen.
Maar ook de consument kan zijn eieren niet terug brengen naar de winkel,
die heeft als advies gekregen ze weg te gooien.
Het is in mijn ogen een vreemde situatie,
normaal als een product niet deugd kan de consument terug naar de winkel om zijn schade te verhalen, Als de leverancier schade heeft van een verkeerd product kan die het weer verhalen bij degenen die dat heeft geleverd, al dan niet via de rechter.
En dan nog de producten waar eieren in zijn verwerkt en die in de schappen liggen.
Zijn die wel veilig?
Of heb ik iets gemist in mijn beleving?


Vorige week voorlopig mijn laatste eitje.

11 gedachten over “Eitje.

 1. Bertie

  Verwarrend allemaal. Overspannen maatregelen. Slagers die hun eigen vlees keuren…
  Ik heb vandaag eieren gekocht en gegeten, ik mag toch aannemen dat het nieuwe zijn uit betrouwbare bedrijven, nu de vorige lading is verwijderd.

  Reageren
 2. SUSKE

  Sneu voor de kippen die hele dagen opgesloten zitten in zo’n bedrijf. En natuurlijk ook sneu voor de consument die niet meer weet wie of wat te geloven.

  Reageren
 3. John

  Ja, het is allemaal wat. Ik ben echt reuze blij met mijn kippen en die worden niet blootgesteld aan dit soort giffen. De industrie doet het preventief, maar op wat voor een manier zeg, Dat daar nooit iemand ziek van is geweest.

  Reageren
 4. Yova

  Bij mij ging ook in prullenbak erin. Ik moet niet hebben. Nu gaan bij kippen vlees ook onderzoeken. Er zijn zoveel kippen dood gemaakt. Voorzorg hebben dan meteen gedaan. Vreselijk allemaal weer. Ik heb even geen vertrouwen erin. Ik wacht weer normaal word. Dus geen eieren kopen meer. In België is ook gaande. Gebruiken gif ook lang. Maar ik hoor geen zieke mensen. Dat is vreemd.

  Reageren
 5. די מריו

  Als jij een kassabon hebt dan is de winkel het verplicht terug te nemen. Dat je gewoon spullen mag eten waar eieren in verwerkt zitten omdat het veilig is dat geloof ik niet. Ik zou voorlopig wat voorzichtiger zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 6. mizzD

  Ja, je hebt wel iets gemist, want er stond vandaag in de kranten dat de producten waarin eieren verwerkt waren, gewoon gegeten konden worden. Maar wie had daar het onderzoek naar gedaan?.. het overkoepelend orgaan van de levensmiddelenbranche..! tjaaa.. dat is zoiets als Volkswagen hun software zelf laten nakijken hè..! ;-)))
  Volgens mij kon je de meeste eieren echt gewoon eten.. er was maar 5 tot 10% van alle eieren waar die rommel in zat.. en dan ook nog niet eens in grote mate, maar je kon ze beter niet door kinderen laten eten. Wat er nu in de winkels ligt is gewoon veilig om te eten.. ik heb afgelopen zondag gewoon een gekookt eitje op hoor!
  Dat bedrijf die alles in werking gezet heeft, dat Chickfriend, dat is verdwenen of zo.. niks meer van te vinden.. tjaa.. die zagen de bui al hangen! Maar zíj waren weer een onderdeel van een groter bedrijf in België.. dáár is dat gedoe al veel langer aan de hand en die worden nú pas wakker..!
  Hier is het laatste eitje nog niet over gelegd vrees ik..! ;-)))
  Groetjesss!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)