Ronnie Carroll – Walk hand in hand.

Vandaag heb ik als de Gouden terugblik gekozen voor Ronald Cleghorn, hij is geboren in Belfast op de Roslyn Street, Noord Ierland op 18 augustus 1934, hij was de zoon van een loodgieter.
Hij was een Britse zanger en entertainer die de artiestennaam “Ronnie Carroll” gebruikte.
Niet dat hij zo’n bekende zanger is in ons land, maar het nummer ken ik nog van vroeger, niet van het jaar dat het werd uitgegeven maar van later datum.
Ik denk dat de uitvoering van Gerry & The Pacemakers mij het bekendst in de oren klinkt.
In 1956 scoorde Carroll zijn eerste hit met “Walk hand in hand”.
Dat in dat jaar werd uitgebracht door “Johnny Cowell”, en werd gecoverd door: “Tony Martin”, “Andy Williams”, “Gerry & The Pacemakers” en “Ronnie Carroll”.
Carroll is de enigste zanger die het Verenigd Koninkrijk twee keer oprij succesvol heeft vertegenwoordigd tijdens het Eurovisiesongfestival.
In 1960 deed hij mee aan de voorronde met het nummer “Girl with a Curl” en ging door naar het Eurovisiesongfestival.
De eerste keer dat hij voor het Verenigd Koninkrijk uitkwam was in 1962 met het nummer
Ring-a-Ding Girl” en eindigde toen op de vierde plaats.
Een jaar later had hij een herkansing met “Say wonderful things” en ook hier eindigde hij ook op de vierde plaats.
Dit succes werd gevolgd door twee Top 10 hits in 1962 en 1963, maar een gebrek aan goed materiaal betekende dat hij niet meer succes had.
Vervolgens ging hij werken op cruiseschepen, waaronder de QE2, met “John Marcangelo” die drummer was bij het “Ronnie Carroll Orchestra”.
Ook speelde hij een popmuzikant genaamd ‘Ronnie’ in de film “Man in the Dark” in 1965.
In 2005 publiceerde hij een comeback album, “Back on Song”.
Ook was hij actief in de politiek, zo was hij als kandidaat (onder de naam ‘The Eurovisionary Carroll’) voor de algemene verkiezingen van 2015 in het kiesdistrict Hampstead en Kilburn.
Nominaties werden gesloten op 9 april 2015, dat was vier dagen voor zijn dood, hij overleed op tachtigjarige leeftijd op 13 april.

10 gedachten over “Ronnie Carroll – Walk hand in hand.

  1. mizzD

    Neee.. dit is van voor mijn -bewuste muzikale- tijd.. het zegt me helemaal niks. En als ik het beluister vínd ik het ook helemaal niks. Begrijp nu wel dat in een tijd dat er zulke liedjes ten gehore gebracht werden, het voor Elvis een makkie was om de dames het hoofd op hol te brengen met zíjn muziek.
    Had trouwens wel iets van Elvis verwacht deze week.. hij stond nogal in de belangstelling hè, precies 40 jaar na zijn veel te vroege dood.
    Groetjesss!

  2. klaproos

    ik ehhh moet je bekennen dat ik wel een liedje ken, hand in hand:-) maar dit zegt me helemaal niets hans,
    put your hand in t he hand of the man whos stilled the water 🙂

  3. די מריו

    Ik ken een andere hand in hand, die is ook oud, maar die kan ik veel makkelijker meebrullen. Van deze heb ik nog nooit gehoord.

    Love As Always
    Di Mario

Reacties zijn gesloten.