Contactlens.

Deze week een uitvinding die ik op de website van Di Mario. tegen kwam op 18 augustus.
Een uitvinding die voor vele een welkome verandering heeft gegeven,
want zo kon men beter zien zonder bril.
Namelijk heeft Otto Wichterle , de zachte contactlens uitgevonden in 1959.
In 1965 kocht Nationale Patent Development Corporation (NPDC) de Amerikaanse rechten op om de lenzen te produceren en gaf vervolgens de rechten in een sublecentie aan
Bausch & Lomb die ze in de VS produceerde.
Zo hoop mijn oudste zoon de opleiding voor contactlenzen dit jaar af te ronden, vandaar dat ik het wel een leuk onderwerp vind.


Een uitvinding van Otto Wichterle Prostějov, Oostenrijk-Hongerijen.
Onder US patent 3408429 A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 11 sept 1963.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op https://www.google.com/patents.

12 gedachten over “Contactlens.

 1. Matroos Beek

  Ik heb het meer dan een jaar geprobeerd met multifocale lenzen… heel jammer dat het niet lukte… Nu ben ik definitief aan het brillen… Desondanks vind ik het nog steeds een prachtige uitvinding. Het spijt me dat het bij mij niet is gelukt.

  Reageren
 2. mizzD

  Nee.. heb het ook niet zo op dat gedoe in je ogen.. als mijn ogen te slecht worden voor zonder, neem ik wel gewoon een brilletje hoor.. is nog modieus ook tegenwoordig.
  Groetjesss!

  Reageren
 3. John

  Ik heb een poos lenzen gehad maar ik vergat ze vaak uit te doen als ik ging slapen. Misschien ga ik in op jou verzoekje en maak ik een liedje speciaal voor je show. Ik beloof niets en het kan nog even duren, maar lijkt me zeker wel leuk.

  Reageren
 4. Morgaine

  De 1 kan het hebben, de ander niet, ik weet nog mijn ex man droeg lenzen door de week voor werk, maar waren alleen nog harde lenzen, die verloor hij ook met regelmaat… pfffffff en dan op het echte parket van mijn ouders, ho.. wacht, stop… en allemaal zoeken met een zaklamp, hahahaha

  X

  Reageren
 5. Yova

  lenzen is niet altijd goed. Wel handig. Maar moet wel elke dag erin doen. Mogen niet vergeten eruit te doen. Het is wel mooie uitvinding. Toch hoor wel eens klachten over de lenzen. Fijne zondag.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)