Fietsen zonder stang.

Veilig Verkeer Nederland wil af van fiets met stang.
Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, doorkruisen straks vaders met jonge kinderen en
senioren zich op een fiets zonder stang in het verkeer.
De reden die men opgeeft is dat de stang de veroorzaker is van ongelukken waarbij gewonden vallen.
Dus ik mag me dus nog gelukkig prijzen want ik zat altijd op de fietsstang tijdens het fietsen met mijn vader, ik vond dat best leuk want je zat dan voorop de fiets en zag alles wat er gebeurde
tijdens de fietstocht.
Zo heb ik ook het moment meegemaakt dat mijn vader besloot om met roken te stoppen.
Want de sigaret zat aan zijn lip vast geplakt en zo verbrande hij deze, voor hem het moment om te stoppen met roken dan wel te verstaan.
Maar opdat moment van de paniek stop zijn we niet gevallen.
Zelf ben ik ook nog nooit gevallen met de kinderen op de fiets, misschien waren mijn benen wel lang genoeg om de grond op tijd te bereiken.
Wat wel een goede reden kan zijn is om als kind niet meer op de stang te zitten is wel dat je na een tijdje zo meefietsend een zere kont kreeg van de stang.
De onderstaande foto is zoals het in mijn jeugd vaak ging.


Manus de Bruin met kleine Wim op de stang van de fiets.
Foto: W. de Bruin .

12 gedachten over “Fietsen zonder stang.

  1. Matroos Beek

    Daar had ik nog niks van gehoord. Ook niet van het feit dat een stang meer ongevallen veroorzaakt. Mijn man heeft een stang. Moet ik mij nu daar ook zorgen over maken? … Het houdt niet op…?

  2. mizzD

    Ik vraag me af of SIRE nou straks weer komt met een actie van ‘laten we onze mannen nog wel echte mannen zijn?’..! 🙂
    Groetjesss!

  3. Peter

    Jaaa herinner ik me nog goed dat ik ook zo voorop de stang zat en mijn vader fietsen. Toen ik fietsen ging leren op mijn vaders grote fiets ging dat onder de stang door want vanaf het zadel kon ik niet bij de pedalen. Hahaha was effe behelpen maar dat fietste goed zo.

  4. John

    Ik fiets al een jaar of 12 zonder stang. Toevallig kon ik heel erg goedkoop een super goede fiets overnemen maar dat was een damesfiets. Ik liet me er niet door weerhouden.

  5. די מריו

    Zo fietste je vroeger inderdaad, maar zo doe heb ik het nog nooit gedaan. Of komt dat omdat ik geen stang heb. Nee hoor, dat niet alleen. Eerder waren Yaron en Shirel te klein daarvoor en nu fietsen ze zelf altijd. Yaron netjes met stang.

    Love As alwyas
    Di Mario

  6. Yova

    Ik heb het gehoord. Dat is waar dat zonder stang kan beter fietsen. Eerlijk gezegd ik zie steeds meer zonder stang fietsen. Dus jongemannen doen dit. Koopt gewoon dames fiets. Met stang veroorzaakt veel meer ongelukken. IK vind dit prima idee.
    Fijne dag.

  7. SUSKE

    Ik kan me niet voorstellen dat die stang ongevallen veroorzaakt, maar zij zullen het natuurlijk wel weer beter weten.

Reacties zijn gesloten.