Open Monumentendag.

Afgelopen weekend was het Open Monumentendag, in de lokale krant stond een pagina grote advertentie over wat er allemaal was te beleven tijdens dit weekend.
Dit jaar stond de open Monumentendag in het teken van “Boeren, burgers en buitenlui”.
Een historische kreet waarmee stadsomroepers destijds de aandacht van het publiek trokken.
Nou de advertentie had mijn aandacht zeker getrokken, want ik las daarin dat de
buitenplaatsen werden genoemd, zoals Schothorst.
Omdat ik met grote regelmaat daar mijn wandeling door heen maak, leek het mij wel leuk om het monumentale villa aan de Schothorsterlaan 21 te bezoeken.
Maar daar ging het al fout want het adres van het prachtige villa uit de 18e eeuw
is Schothorsterlaan 11 en daar zit een uitzendbureau gevestigd.
Maar met goede moed vertrok ik naar de bestemming, met kans op een regenbui.
Daar aangekomen bleek de villa dus niet geopend te zijn voor publiek, wat een teleurstelling want ik had graag eens binnen gekeken.
Later op de website zag ik een kaartje met alle locaties in en om Amersfoort.
klikte je op een bepaalde locatie kon je zien dat deze wel of niet was opengesteld.
Tja, dat is achter af natuurlijk, ik dacht als je met naam en toenaam een locatie in de krant plaatst mag je ervan uitgaan dat deze is geopend voor bezoek.
Helaas pindakaas, dan maar de wandeling vervolgen en hopen dat het droog blijft.
Op een zeker moment kijk ik achter om en daar komt me toch een zwarte lucht aan, helaas was de ontlading net boven mijn hoofd dus ben ik maar snel gaan schuilen onder de doorgang bij de Stille steeg oost richting de oversteek een brug over de vijver naar de wijk Zielhorst.
Mijmerend over het logje wat ik over Madelief had geschreven.


Deel van de advertentie.

Toch maar een foto, was er erg stil.

Kijk je naar de lucht en die is wel heel donker,
grrr buienradar en dan klettert de regen naar benden.

schuilen onder de doorgang bij de Stille steeg oost richting de oversteek
de brug over de vijver.
Zeiknat thuis, het is blijkbaar al herfst.

13 gedachten over “Open Monumentendag.

 1. Bertie

  Dat was een tegenvaller en dan nog slecht weer… -:(
  Het moet een mooie stad zijn, Leo (altijd mijn mening) schreef vandaag ook al lovend over Amersfoort.

  Reageren
 2. Matroos Beek

  Wat jammer. Je bent reeds de derde persoon bij wie ik vandaag lees over de ontgoochelende monumentendag. Je was beter langs geweest bij mij. Ik hield samen met een collega-vrijwilliger de vuurtoren van Breskens open. Deze mocht je vrij bezoeken vanaf beneden tot het toplicht. De moeite. Misschien tot ziens volgend jaar Hans?

  Reageren
 3. Zilvertje

  Ach wat jammer, ik ken dat gevoel van ergens graag binnen willen kijken en als dan eindelijk de kans komt, pf, wat een donkere lucht. Wel een rotstreek, die ze je flikken.

  Gisteravond hier noodweer, de straten blank, harde klappen, de onweer zat boven Krommenie, klap en flits bijna op het zelfde moment, echt eng, en wat een lawaai, dacht dadelijk aan al die mensen die een orkaan hebben meegemaakt, daar hield het niet op, hier wel. In Heerhugowaard was een flinke windhoos met veel schade.

  Ja, Riem dood, nou doet me wel wat, echt zo van vroeger, was dol op ze.

  Reageren
 4. mizzD

  Dat vind ik dus echt belazerderij! een foto van dat pand en al en dan is het dicht? tsss!
  Ik wilde zelf naar Den Haag, daar werd de Paleizentocht georganiseerd en kon je onderweg ook diverse monumenten bezoeken. Maar had me verslapen en dan werd het wel erg laat om er nog heen te gaan. Ik rij niet graag met de auto door die stad, maar had een alternatief via een P&R en dan met de tram.. maar dat kost dus tijd. Jammer.. maar Monumentendag is dus voor mij weer voorbij gegaan zónder een monument te zien! 🙂 (maar ik heb het in ieder geval wél droog gehouden hehe!)
  Groetjesss!

  Reageren
 5. John

  Ja, dat is ronduit dom van de gene die de tekst gemaakt heeft en heeft laten afdrukken. Een klacht waardig toch wel.
  Hier is het nu pas echt slecht met het weer.

  Reageren
 6. Lies

  Spijtig, Hans, als ’t adres vermeld werd, mocht het open zijn. Hopelijk krijg je ooit nog eens een kans.
  Oehhh… ‘donkere’ foto. HIer is ’t momenteel ook donker, en klettert het…
  Lie(f)s.

  Reageren
 7. Yova

  Wat jammer nou dat rot weer was. Het was ook rot weer. Echt herfstweer. Bah… Echt niet normaal meer. Morgen krijgen we windkracht 7/8 en veel regen. Gisteren was ook zo. Wat jammer van deze pand. De laatste foto kun je al zien dat regen eraan komt. Mooie foto. Net op tijd Hans. De eerste foto prachtig gebouw om te zien. Wat jammer dat zo stil was.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)