Bobby Farrell – King Of Dancing.

Vandaag in de Gouden terugblik Roberto Alfonso (Bobby) Farrell hij is geboren in San Nicolas, Aruba op 6 oktober 1949 en tijdens een tour in Sint-Petersburg, Rusland op 30 december 2010 overleden.
Hij was een Arubaans zanger, danser en diskjockey, maar vooral is hij bekend geworden als lid van de discogroep “Boney M.
Hij was diskjockey en danser in Duitsland toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger Boney M..
Met deze discogroep scoorde hij talloze wereldhits ze waren bijzonder succesvol was in de jaren zeventig.
De kenmerkende dansstijl van hem was het ongecontroleerd bewegend met armen en benen en droeg bij aan de bijzondere podiumact van Boney M. zelf noemde hij zich wel de aap van de groep.
Hun catchy disco hits, zoals “Brown girl in the ring”, “Ma Baker” en “Daddy Cool”, waren een succes op de dansvloer.
Achteraf bleek dat de zangpartijen niet door Farrell, maar door producer Farian waren ingezongen. Farrell playbackte alleen maar en dat frustreerde hem wel eens.
Nadat hij in de media had gemopperd over zijn salaris werd hij in 1982 vervangen door ene “Reggie Tsiboe”.
Toen begon hij aan zijn solocarrière, maar hij mocht later in 1984 weer terugkeren bij de groep, maar in 1989 ging de band uit elkaar.
Farrell trad sinds 1992 op met een eigen formatie: Boney M. featuring Bobby Farrell.
Hij ging in Amsterdam wonen en had als populaire zeventiger jaren icoon een nieuwe carrière met wereldwijde optredens in clubs, dit heeft hij tot zijn dood toe volgehouden.
Hij was de man geworden die beroepsmatig moest blijven optreden maar zich daar met zelfspot en showbizzpassie doorheen sloeg.
Zijn nummer “King Of Dancing”, dat werd uitgebracht in 1985, is wel heel toepasselijk op hem.

15 gedachten over “Bobby Farrell – King Of Dancing.

 1. Mirjam Kakelbont

  Net als Penny de Jager van TopPop had hij een heel eigen stijl.
  De muziek is niet mijn smaak, dan luister ik liever naar Boney M.
  Pas toen hij was overleden leerde ik hem kennen door zijn verhaal op tv. Toch jammer dat ze zoiets niet doen terwijl iemand nog in leven is…
  Lieve groet

  Reageren
 2. Zilvertje

  Als jong meisje altijd zijn dansen proberen na te doen, hij heeft me veel plezier bezorgd, hij werd ook al niet oud, mooie bijdrage, we kennen hem denk ik allemaal.

  Reageren
 3. mizzD

  Sjeee.. dat heb ik helemaal gemist, dat Bobby Farrell overleden is.. en al zeven jaar geleden! Onnavolgbare danser.. hij maakte zeker de act, op die hoge plateauzolen ook altijd.. geweldig, wat een tijd was dat hehe.
  Groetjesss!

  Reageren
 4. John

  Iedereen leeft zijn leven op z’n eigen manier. We kennen allemaal hoogtepunten en dieptepunten. Ik denk wel dat hij een leuke tijd heeft gehad.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)