Brian Poole & The Tremeloes – Do You Love Me?

Vandaag viert “Brian Poole” zijn zesenzeventigste verjaardag, hij is geboren in de wijk Barking Londen op 3 november 1941 en is een Engelse zanger.
Zo ontmoete hij op de middelbare school “Alan Blakley” en “Alan Howard” en in 1958 vormden zij de band “The Tremeloes”.
Later werd de groep versterkt met “Rick West” en “Dave Munden”.
Nadat ze al enkele jaren optraden kwam hun grote kans en werden uitgenodigd voor een auditie bij Decca op 1 januari 1962.
The Beatles” die op dezelfde dag auditie deden werden afgewezen en The Tremeloes kregen een platencontract.
Wat wel vreemd is dat men niet alleen van de kwaliteit van de bands uitging maar ook de keuze dat The Tremeloes hun basis in Londen hadden.
Dat maakte de communicatie met hen wat makkelijker vond men bij Decca dan bij de The Beatles die zich in Liverpool hadden gevestigd.
Op verzoek van Decca veranderden ze hun naam in “Brian Poole and the Tremeloes”.
Veel popgroepen uit die tijd hadden een duidelijke voorman, zoals bijvoorbeeld “Cliff Richard and The Shadows” en “Johnny Kidd and the Pirates”.
De groep moest wachten tot 1963 voor hun single “Twist and shout” hun eerste hit werd met een vierde plaats in de UK Singles Chart.
De groep had zich inmiddels aangepast aan de nieuwste muziekstijl namelijk de Merseybeat, ironisch genoeg werd deze door The Beatles geïntroduceerd.
Twist and shout was al een bekend nummer dankzij The Beatles, die het hadden opgenomen voor hun debuutalbum “Please Please Me”.
De volgende plaat van The Tremeloes was “Do you love me?” die in september 1963 werd uitgebracht.
Het nummer werd al in 1962 hit single opgenomen door “The Contours” bij het Motown Gordy Records label en het is afkomstig van hun album “Do you love me (now that I can dance)”.
Het nummer is geschreven en geproduceerd door Motown CEO “Berry Gordy, Jr”.
Hij schreef het nummer met de bedoeling dat The Temptations het zouden uitbrengen.
Maar toen hij het nummer wilde opnemen waren The Temptations nergens te bekennen.
In de Hitsville studio liep hij vervolgens The Contours tegen het lijf.
Die hadden het niet makkelijk bij Motown, aangezien hun twee eerder verschenen singles nauwelijks werden verkocht, maar met het nummer do you love zal hun grootste hit blijven.
Het nummer kwam alleen in Top 40 single op de Billboard Hot 100 chart in de Verenigde Staten.
Net als veel Amerikaanse R & B songs uit de jaren zestig werd het nummer ook gecoverd door een aantal Britse Invasion groepen.
Drie Britse groepen die hun eigen versies van het nummer opnamen waren Brian Poole en The Tremeloes de “Dave Clark Five” en “The Hollies”.
Zo haalde Brian Poole en The Tremeloes de eerste plaats in de UK Singles Chart.
Ook daarna kwam de groep nog een paar maal terug in de Britse hitparade, met als grootste successen “Candy man” en “Someone, someone”.
Deze week is Brian Poole en The Tremeloes met hun song “Do You Love Me?” de gouden terugblik van deze week in de BankShow.

10 gedachten over “Brian Poole & The Tremeloes – Do You Love Me?

  1. Matroos Beek

    Ja, dit herken ik! Dat was een woest nummer uit mijn kleutertijd waar we wild op dansten. En ook het woordje DECCA op het plaatje komt me heel bekend voor. Leuk.

  2. mizzD

    Heel bekend nummer, maar ik had ze nog nooit gezien. Het valt me wel op dat ie zingt dat ie kan dansen maar vrij statisch op z’n plekje staat en alleen af en toe een voetje naar achteren zet hahahaha.. kan me voorstellen dat ze nu nog steeds niet van ‘m houdt hoor hahahahaa!
    Groetjesss!

  3. John

    Ik kende de goede man nog niet. Ik heb even wat op YouTube opgezocht want hier liet YT het niet toe.

  4. די מריו

    Ik ken ze niet en om ze te horen moet ik toch echt de show beluisteren, want hier mag ik het van youtube het niet horen. Misschien mijn landeninstellingen eens anders instellen.

    Love As alwyas
    Di mario

Reacties zijn gesloten.