Jo Stafford – Thank you for calling.

Jo Elizabeth Stafford werd op 12 november 1917 geboren in Coalinga, Californië ze was een Amerikaans pop- en jazzzangeres.
Ze wilde eigenlijk operazangeres worden en volgde klassieke zangles en ook pianoles maar van die ambitie kwam weinig terecht.
Haar carrière begon in de jaren dertig en liep door tot in het begin van de jaren zestig.
Via “The Stafford Sisters”, een groepje dat ze samen met haar zussen vormde en waarmee ze op een radiostation in Los Angeles te horen was, belandde ze in 1939 bij de zanggroep “The Pied Pipers” en daarmee begon haar carrière pas echt.
Ze speelden onder meer samen met het orkest van “Tommy Dorsey”, “Frank Sinatra” en ze zong met nog met artiesten als “Perry Como”, “Frankie Laine”.
Niet veel later begon haar solocarrière en ze verkocht tientallen miljoenen platen, met nummers als het nummer “Little Man with a Candy Cigar” uit 1942 en in 1944 ging ze definitief solo verder.
Ze had veel succes tijdens de Tweede Wereldoorlog bij in het buitenland gelegerde militairen en later in de Koreaanse oorlog en het leverde haar de bijnaam G.I. Jo op.
Vanaf 1944 presenteerde ze het NBC muziekprogramma: “The Chesterfield Supper Club”.
In 1948 had ze een wereldhit met “Say Something Sweet to Your Sweetheart”.
Ze werd befaamd om haar zuivere zang, maar eind jaren vijftig en begin jaren zestig behaalde ze opmerkelijk successen met haar (tweede) man Paul Weston.
Onder de pseudoniemen “Jonathan en Darlene Edwards” maakte het stel een serie erg vals
gezongen platen vol miskleunen.
Het was een nieuw bewijs van haar muziek kwaliteit van alleen loepzuiver zingen, ze ook de
beheersing had om ook het wanstaltig vals tot in de finesses beheerste.
De opnamen waren bedoeld als parodie, maar werden niet door alle Amerikanen als dusdanig begrepen, maar ondanks dat werd het een groot succes.
In 1954 bracht ze het nummer “Thank You for Calling” uit en dit werd in Nederland
een heel populair nummer.
Het werd geschreven door “Cindy Walker”, de versie van Stafford werd het populairst.
Het werd opgenomen op 29 april 1954 en uitgebracht bij Columbia Records.
De plaat bereikte eerst plaats in de Billboard-hitlijst op 9 juni 1954 en bleef er 8 weken in staan, met als hoogste positie de negentiende plaats.
In Nederland was er toen nog geen hitparade, maar het nummer werd ook opgenomen door “Billy Walker”, “Hank Snow” en “Timi Yuro
Op 16 juli 2008 overleed ze op 90-jarige leeftijd in haar woonplaats Century City, Californië.
Deze week is het nummer “Thank you for calling” de gouden terugblik in de Bankshow.

15 gedachten over “Jo Stafford – Thank you for calling.

 1. Mirjam Kakelbont

  Dit klinkt als echt voor de oorlog, wat het ook is natuurlijk. Lekker nostalgisch en een mooi stemgeluid. Een prachtig verhaal heb je er weer van gemaakt. Je slooft je altijd zo voor ons uit (-:
  Fijne zondag!

  Reageren
 2. John

  Gek genoeg denk ik dat ik dit nummer ken. En ik kan best een uurtje naar dit soort muziek luisteren. Het geeft me inspiratie. Ik heb naast metal en jazz dan ook een uitgebreide muziek smaak.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)