Simon & Garfunkel.

In 1967 bereikte de muziek van Simon & Garfunkel een nog groter publiek dankzij het gebruik van hun muziek in de kaskraker The Graduate een meesterlijke komedie.
Simons beroemde lied Mrs. Robinson werd speciaal voor deze film geschreven.
Er stonden verschillende versies op de in 1968 uitgebrachte soundtrack, maar geen daarvan is de uitvoering die in de hitlijsten terecht kwam.
De “complete” versie stond voor het eerst op het album Bookends.
De tracks op de A-kant vormden een conceptueel geheel over jeugd en ouderdom, met aangrijpende songs als America, Bookends en Old Friends.
De tracks op de B-kant, met onder meer Mrs. Robinson, hadden geen thematische overeenkomsten maar waren daarom niet minder goed.
Zo groeide ook A Hazy Shade Of Winter uit tot een klassieker, mede dankzij de cover die The Bangles in 1987 uitbracht voor de soundtrack van de film Less Than Zero.
A Hazy Shade Of Winter is een fijn, maar somber winters liedje, op een voor Simon and Garfunkel behoorlijk rockende melodie.
Iemand is druk bezig zijn ambities waar te maken, terwijl ondertussen de seizoenen verstrijken: “Look around, leaves are brown. There’s a patch of snow on the ground” .
Zo is ook 2013 bijna voorbij, de winter kondigt zich aan.

8 gedachten over “Simon & Garfunkel.

 1. Lies

  In ‘die tijd’ had ik een vriendje, Hans, en ik kreeg ‘Bridge Over Troubled Water’… ‘t Raakte uit, en hij moest toch wel zijn plaat terug zeker… ! Nu glimlach ik…
  Lie(f)s.

  Reageren
 2. Boerin Zonder Naam

  Wauw! Dat wordt weer ouderwets gezellig met Simon en Garfunkel in de show!
  Misschien moet ik ook eens aan deze jongens denken als ik een muziekje aanvraag. Ze hebben veel muziek gemaakt; er zal vast wel eens iets leuks bijzitten op aan te vragen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)