Ads and trackers.

Vandaag geen BankShow, maar dat wist je al, heel wat anders vandaag.
Zo kreeg ik de melding van mijn Avira internet browser beveiliging dat er 500.000 ads en
trackers waren geblokkeerd sinds het begin van deze maand.
Want als je tegenwoordig het internet opgaat moet je er wel voor zorgen dat dit veilig gebeurt.
Er zijn een hoop kapers op de kust die alles van je willen weten, iedere digitale stap die je doet willen ze volgen en het liefst ook nog eens op je systeem inbreken.
Zo krijg ik wel meldingen van websites dat ik ads blokkeer en dat ze zo geen inkomen krijgen dus in de toekomst misschien wel moeten stoppen met hun dienst.
Zo kun je het natuurlijk vertellen, maar voor mij persoonlijk is het een stuk rustiger en sneller werken zonder al deze rommel en ik wil al helemaal niet gevolgd worden, stel je voor dat er de hele dag iemand fysiek achter je aan loopt, je zou het heel snel zat zijn.
En deze figuren houdt ik liever buiten de deur, wat zij natuurlijk weer jammer vinden maar daar zit ik totaal niet mee want Al te goed is buurmans gek.
Nu ik klaar ben met dit stukje te schrijven staat de teller ondertussen al op: 502.541 en de teller telt maar door.

14 gedachten over “Ads and trackers.

 1. Willy

  op de www moet je altijd voorzichtigzijn Hans

  die teller van Avira loopt nogal op

  maar of die klopt weet ik zo niet

  ik gebruik zelf McAfee en ook hun staistieken neem ik met een korreltje zout..

  prettige avond

  Reageren
 2. Lies

  Pc deed enkele weken terug lelijk, Hans, dat is opgelost. Vergeten dat er toen ook Adblock op stond. Probeer nu net om dat terug te zetten, en kan nergens meer op blogs reageren…, raar… Heb het er gelijk weer afgegooid. ‘k Doe wellicht ergens iets verkeerd.
  Lief)s.
  @’k Hoor ‘andere’ stemmen die muziek aankondigen, op de radio…

  Reageren
 3. Matroos Beek

  Oei Hans, ik weet niet eens wat ads zijn… loop ik nu gevaar? Ik werk op Apple en ga er vanuit dat dat allemaal netjes is geregeld. Maar misschien ben ik te goed van vertrouwen.

  Reageren
 4. Zilvertje

  Volgens mij gaat er veel geld in om, onze paden zijn goud voor mensen die die gegevens verkopen aan de commercie. Ik denk dat ik lang niet alles zie ik heb gewoon Norton, maar wat ik wel zie is dat als ik ergens in een webwinkel iets heb bekeken, komen er steeds advertenties in het klein verstopt bij bijna alles wat ik doe met die dingen die ik bekeek. Ik noem dat lekker maken, je krijgt de kans niet het te vergeten, als je het niet kocht. Hoop dat het goed gaat met je, gezellige zaterdag voor jou.

  Reageren
 5. די מריו

  Ik heb net een week een nieuwe pc en ik zit al op de 8000 zie ik. Het gaat allemaal om de centen, maar daar heb ik natuurlijk niets mee te maken. Blokken die handel.

  Love as Always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)