Al Green – Put a little love in your heart.

Dit weekend is de Gouden terugblik de zanger “Al Green” geboren in Forrest City Arkansas op 13 april 1946 en is vandaag 72 jaar geworden.
Hij is een Amerikaans soul en gospelzanger en dominee.
Hij is niet alleen een van de populairste soulzanger aller tijden, die zijn grootste successen heeft behaald in het begin van de jaren ’70 maar misschien ook wel de laatste.
Met zijn verleidelijke nummer die hij voor Hi Records opnam overbrugde hij de kloof tussen diepe en soepele Philadelphia soul.
Hij verwerkte elementen van het evangelie in zijn muziek en onderwierp zijn uitvoeringen met wild gekreun en gejammer.
Maar zijn platen waren stijlvol, met onberispelijke producties die samengingen met een strakke beat, sexy achtergrondzang en weelderige snaren.
Met zijn muziek onderscheidende hij zich in het door de vocalist en producer “Willie Mitchell” ontwikkelde geluid, die hem ook had ontdekt, het maakte Green de populairste en invloedrijkste soulzanger in de vroege jaren ’70, niet alleen beïnvloed door zijn tijdgenoten, maar ook door veteranen zoals “Marvin Gaye”.
Toen hij op het hoogtepunt van zijn populariteit zat, besluit hij in 1976 dominee te worden bij het “Full Gospel Tabernacle” in Memphis.
Dit besluit neemt hij nadat hij ernstige tweedegraads brandwonden had opgelopen doordat zijn toenmalige vriendin, “Mary Woodson” kokende maïspap over hem heen had gegoten.
Aanvankelijk bleef hij seculier materiaal opnemen, maar in de jaren 80 concentreerde hij zich helemaal op het evangelie.
In de late jaren ’80 en ’90 keerde hij af en toe terug naar R & B, maar hij bleef de rest van zijn carrière in de eerste plaats een religieuze voorganger.
Niettemin behielden de klassieke opnamen uit de vroege jaren 70 hun kracht en invloed gedurende de afgelopen decennia en vormden de norm voor soepele soul muziek.
In 1988 brengen Al Green en “Annie Lennox” een single uit.
Het is een kerstsingle met kerstgedachte: ‘Put A Little Love In Your Heart‘.
Het is de originele soundtrack van de film “Scrooged” die werd opgenomen bij A & M Records.
Het nummer werd geproduceerd door haar “Eurythmics” partner “David A. Stewart” .
De single bereikte zijn hoogtepunt in de hitlijsten van Oostenrijk, Australië, Verenigde Staten en in de Nederlandse top 40.
Dit weekend is dit nummer de Gouden terugblik in de Bankshow.

10 thoughts on “Al Green – Put a little love in your heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)