Rododendron.

Wie kent de Rododendron niet, zou ik haast zeggen.
In de parken en perkjes kom je ze hier in de meeste wijken wel tegen.
Maar of ze nu tam of verwilderd zijn zoals de pontische rododendron, het blijft een
mooie verschijning als deze in bloei staat.
Vooral de bloei is mooi, per dag zie je de bloemen groeien tot volle bloei.
Maar op een of andere reden komt altijd het liedje “achter de Rododendron” van
“Tol Hansse” boven.
Elke keer als ik langs een Rododendron loop heb ik het idee dat Mien er achter vandaan springt.
Maar het is me nog nooit overkomen.
Dat ze tevoorschijn zou springen, is natuurlijk ijdele hoop.
Want Mien is een schuchtere vrouw die snel in paniek raakt.
Het huwelijk, de liefde is niet voor haar want in blinde paniek verstopt ze zich zelfs
zonder kleren achter de Rododendron.
Het zal dan wel schrikken zijn als ze dan achter de Rododendron voor de dag komt.
Maar de platenhoes die Tol zelf heeft gemaakt laat niets te wensen over,
want Mien staat blijkbaar wel voor de juiste man model.

.

18 thoughts on “Rododendron.

 1. Renesmurf

  het is ook een prachtig liedje natuurlijk, dat gaat er helemaal niet over, dat is juist zo leuk, en de prachtige muziek van Clous van Mechelen natuurlijk.

  Reageren
 2. Noortje

  Ik heb nog nooit bij een rododendron aan Tol Hansse moeten denken maar wel aan Big City als ik zijn naam zie of hoor. Ik vind dit een geweldig nummer.

  Reageren
 3. mizzD

  Hoi Hans.. je post staat er twee keer.. ik vond het al vreemd dat ik de eerste zou zijn om erop te reageren.. maar iedereen deed dat dus hier. 🙂
  Heb twee lp’s van Tol Hansen en zijn liedjes springen nog vaak in m’n hoofd.. afgelopen zaterdag nog hadden m’n zussie en ik het nog over Cool John.. dat ie dronk tegen z’n droge hoest.. dan was z’n hoest niet minder maar niet meer zo droog hahahaa!
  Mijn dwergrododendron in de voortuin staat momenteel prachtig in volle bloei! Heb daar in vroeger jaren al vaak over gepost.. dan nam ik elke week een fotootje en zag je die bloemen zich openen. 🙂
  Groetjess!

  Reageren
 4. John

  Oude tijden herleven met dat liedje. Ik heb het trouwens nooit dat ik er aan moet denken. Ik was het hele liedje alweer vergeten. to nu dus.

  Reageren
 5. Yova

  Rododendron ziet heel mooi uit. Liedje ken ik. Echt weer leuk om te luisteren op vroege ochtend. Filmpje is weer leuk om weer eens te zien. Jammer dat Tol vroeg overleden was. Hij kan goed zingen. Fijne dag voor jou.

  Reageren
 6. Zilvertje

  Prachtig! Dacht ook dadelijk aan Tol, ja, die goede oude tijd. Wij reden in oude auto’s naar zee, midden in de nacht in de zomer en zongen keihard dit liedje van Mien, we waren nog geen twintig maar hadden al een mega verantwoordelijkheid met ons beroep in de verpleging. Dus als we vrij waren gingen we helemaal uit ons dak. En daar dacht ik nu even aan. Nou onder mijn vorige blog, het verhaal van nummer zeven, die gevonden werd in een lege pan tomatensoep en nu net door de brievenbus is gegooid, had je het dan toch goed gezien, stond hij dan wel aan zee naast de meeuw?

  Nooit geweten dat er zulke mooie bloemen inzitten.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)