Draai om je oren.

vorige week een schop onder je kont, deze week is het oor aan de beurt.
Want zei Bertie in haar reactie: “oorwarmer ipv. draai om je oren”.
Nu is het niet echt de tijd van het jaar om aan een oorwarmer te denken.
Maar een draai om je oren geeft ook wel warme oortjes.
Over het geven van een draai om je oren bij kinderen zijn de meningen verdeelt.
Laten we het dan maar bij de oorwarmer houden, ook al is het mooi weer.


Een uitvinding van Chester Greenwood, Farmington, Mine.
Onder US patent 0.188.292.
De uitvinding werd gepatenteerd op 8 februari 1877.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op freepatentsonline.


Koud hé.


Een goede opvoeding is het halve werk.

16 thoughts on “Draai om je oren.

 1. די מריו

  Ik plas zowat in mijn broek bij dat filmpje, maar dat komt misschien ook omdat het bij ons nooit voor zal komen. Geweld is niet nodig. Nooit.

  Love As Always
  Di mario

  Reageren
 2. Noortje

  Bij het lezen van dit postje moest ik aan de onderwijzer denken die ik op de lagere school had. Wanneer het hem niet aanstond kreeg je een tik tegen je oor met zijn zegelring die hij aan een vinger van zijn hand droeg. Ik denk dat dit in deze tijd toch niet meer denkbaar zou zijn zonder gevolgen voor zo’n onderwijzer.

  Reageren
 3. Matroos Beel

  Wat een irritant joch. Een draai om de oren zou ik hem niet geven, maar ik zou wel mijn handen tot vuisten ballen in mijn jaszak en hem heel boos aankijken. Daar ben ik goed in en het werkt (meestal).

  Reageren
 4. Mirjam Kakelbont

  Zohoho, dat filmpje (-: Die dame heeft lef! Ik moet er eerlijk bij zeggen dat wanneer ik zo’n brutaal snotjong zie of hoor eenzelfde neiging krijg. Oeh, die zelfbeheersing!
  Leuk blogj, Hans!
  Lieve groet ♥

  Reageren
 5. Villasappho

  Haha dat filmpje! Ik kom nog uit de tijd dat je een tik kreeg als je die verdiende. Als ik van die klierkinderen in de winkel zie krijg ik jeukende handen. Zal die van een ander nooit slaan, maar aanspreken wel. Helaas is de mentaliteit wel veranderd.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)