Vakantiegeld.

Wat ik nu schrijf, doe ik niet snel maar ik moet het even kwijt.
Vakantiegeld was voor vakantie, zei mijn vader altijd.
Maar als je chronisch ziek bent veranderd er heel wat in je leven.
Nu is het de overheid die alles berekend naar je bruto salaris.
Dus een netto inkomen wordt steeds minder netto.
Door mijn longziekte, nee ik ben geen roker, moest ik voor onderzoeken naar het ziekenhuis.
Nu komen de rekeningen binnen van het ziekenhuis, daarnaast moet ik ook de longmedicijnen zelf betalen en dan nog bijdragen aan de rest van mijn medicatie.
Dus de belasting heeft zijn geld weer ontvangen, net als de ziektekostenverzekering.
Een vakantie zit er niet meer in, net als vele andere dingen.
Ik laat me maar even niet gaan, want er is wat dat betreft veel onrecht.
Geen wonder dat hij bij de voedselbanken steeds drukker is geworden.
Vraag me wel eens af waarom ik, naast mijn volledige baan eerst 8 jaar avondschool heb gedaan voor een verrijking van mijn vakopleiding.
Na een bedrijfsongeluk me zelf heb laten omscholen naar een passende baan, want ik wilde niet thuis zitten en een uitkering ontvangen.
Dus naast een volledige baan in het technisch onderwijs moest ik mijn bevoegdheid halen en die duurde ook maar 7 jaar via de avondopleiding, minimaal 3 avonden in de week.
ik geef nu een dikke vinger naar deze maatschappij, sorry voor degene die ik altijd een positief beeld heb voor gehouden om je best te doen in de maatschappij.

14 thoughts on “Vakantiegeld.

 1. rebbeltje

  Jeetje dat klinkt erg oneerlijk…en vakantiegeld weg zien vliegen voor dingen die je echt nodig hebt is enorm balen dan…
  Groetjes en hopelijk veranderd dat nog eens

  Reageren
 2. Matroos Beek

  Ik begrijp je volkomen Hans.
  Het is te erg voor woorden hoe ze een mens die steeds zo hard zijn best heeft gedaan zo onrechtvaardig behandelen. En het gaat maar door… Meelevende groet.

  Reageren
 3. Sjoerd

  De zorg is niet meer wat het vroeger was. Ik vraag me af waar het ergens fout is gegaan, Vroeger zat je in het ziekenfonds er was er verder niets nodig.

  Reageren
 4. mizzD

  Echt wel waardeloos.. ik neem aan dat je maar weinig terugkreeg van je verzekering? Dat is echt zowat de grootste melkkoe van onze Nederlandse maatschappij tegenwoordig.. dat hele ziektekostenverzekeringstelsel is een grote wassen neus.. je betaalt je blauw aan de vaste premie per maand en je krijgt zowat niks meer vergoed. De enigen die ervan profiteren (big time!!) zijn de verzekeringsmaatschappijen en de staat.
  Om ziek van te worden..! :-/

  Reageren
 5. Yova

  Ik ken helaas verhaal Hans. Frustratie en woede komen bij mensen ook voor de toestanden. Het is gewoon waardeloos moet zo moet gaan.

  Reageren
 6. John

  Je bent niet de enige hoor Hans. Niet dat dat een troost is, en zo is het ook niet bedoelt. Maar veel mensen met jou weten hiervan.

  Reageren
 7. די מריו

  Het lijkt wel of chronisch ziek in deze maatschappij een ziek woord is geworden. Die mensen kosten geld en leveren niets meer op. Maar juist door zo te denken zullen ze negatiever in de maatschappij staan. Ik snap je frustratie ook wel daarom. Een oplossing lijkt er niet voor te komen. Helaas. Vakantiegeld moet in ieder geval voor leuke dingen zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren
 8. Ka

  IK snap je.
  Ik werk wel, maar zit op de grens. Dus ik heb ook nergens recht op maar mag wel alles betalen. Ook geen vetpot hoor. Mijn vakantiegeld gaat ook altijd op aan rekeningen 🙁

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)