Christine McVie – I’d Rather Go Blind.

Christine McVie” is geboren als Christine Anne Perfect is geboren op 12 juli 1943 in the Lake District village of Bouth, England, ze is een Britse zangeres, keyboardspeler en songwriter.
Ze groeide op in het gebied rond Bearwood van Smethwick bij Birmingham.
Haar populariteit kreeg ze toen ze met “John McVie” trouwde en lid werd van de band
Fleetwood Mac”.
Het gezin was erg muzikaal haar vader, Cyril Perfect, was een volleerd violist en muziekdocent aan het St Peter’s College of Education, Saltley.
Hij bleef tot halverwege de jaren tachtig actief in het Birmingham Symphony Orchestra.
Haar moeder Beatrice was een medium, paranormale en gebedsgenezer en grootvader was een organist in Westminster Abbey.
Op vierjarige leeftijd werd ze bekend gemaakt met de piano en ze ging ze op elf jarige leeftijd muziek studeren, waarna ze haar klassieke opleiding voortzette tot ze vijftien was.
Daarna verlegde ze haar muzikale focus naar Rock and Roll.
Er wordt gezegd dat ze vanaf de eerste keer dat ze door een liedboek van “Fats Domino” keek, verslaafd raakte aan Rock and Roll.
Terwijl ze beeldhouwkunst studeerde aan het Birmingham Art College, raakte ze in de greep van de bluesrevival die Engeland overspoelde.
Ze deed optredens met “Spencer Davis” (voordat hij ging samenwerken met “Steve Winwood” en “Muff Winwood” voor oprichten van de “Spencer Davis Group”).
Ze ontmoette vervolgens “Stan Webb” en “Andy Silvester” en sloot zich aan bij de band
“Sounds of Blue”.
Tegen de tijd dat ze afstudeerde aan de universiteit met een onderwijsbevoegdheid, viel de band uiteen en was ze in staat om een baan in de visuele kunst te vinden.
Zo belande ze door haar onderwijsdiploma in Londen, waar ze kortstondig als etaleur voor het warenhuis “Regent Street” werkte.
Nadat ze echter kwam dat Webb en Silvester een toetsenist zochten als lid voor hun band
Chicken Shack”, schreef ze een verzoek en ze werd uitgenodigd om toetsenborden en piano te spelen en als backing vocals te zingen.
Chicken Shack debuteerde met “It’s Okay With Me Baby“, geschreven door en met McVie.
Met het tweede album kreeg de band succes met “I’d Rather Go Blind” waar ze de leadzang doet, het nummer dat oorspronkelijk werd opgenomen in 1967door “Etta James”.
McVie verdiende een Melody Maker Award voor vrouwelijke zanger van het jaar en werd
geprezen voor het feit dat ze de top 10 hits in heel Groot-Brittannië” heeft beïnvloed.
De band toerde veel en zo kwam ze vaak “Fleetwood Mac” tegen, ze deelden hetzelfde
platenlabel bij Blue Horizon.
Men vroeg haar piano te spelen als sessiemuzikant voor de liedjes van “Peter Green” op het tweede album van de band “Mr. Wonderful”.
Ze verliet Chicken Shack na het trouwen met Fleetwood Mac bassist “John McVie”.
Ze vervolgde haar carrière met de opname van haar soloalbum “Christine Perfect” na haar
succes als een lid van Fleetwood Mac, werd het album opnieuw uitgegeven onder de naam van het “legendarische Christine Perfect Album
Tegen de tijd dat ze fulltime bij Fleetwood Mac kwam, had ze al back-vocals gezongen en
de cover voor “Kiln House” geschilderd, het vierde studioalbum van Fleetwood Mac.
“Green” verliet de band en liet ze onder voorbehoud om zonder hem live te spelen.
In 1974 verhuisde de band naar de Verenigde State in een poging om daar een nieuwe start te maken en ze met tegenzin mee.
Binnen een jaar kwamen “Stevie Nicks” en “Lindsey Buckingham” bij de band.
Met de nieuwe line-up werd hun eerste album samen opgenomen, getiteld “Fleetwood Mac” en het werd succesvol met de McVie’s nummers als: “Over My Head” en “Say You Love Me”, beide bereikend de Billboard’s top-20 singles chart.
De band verkocht 4 miljoen exemplaren van het album en meer dan 15 miljoen van zijn
follow-up album “Rumours”.
Het succes van het album leverde de band veel lofbetuigingen op, maar na het tournee is ze echter gescheiden van John McVie.
In 1979 bracht de band het album “Tusk” het werd teleurstelling omdat het onmogelijk was het succes van Rumours te overstijgen.
Drie jaar later werd de band herenigd om “Mirage” op te nemen, met de top-5 hit “Hold Me” de insperatie van McVie’s vond ze in haar tumultueuze relatie met “Dennis Wilson”, de drummer van “The Beach Boys”.
Wilson verdronk bij een ongeluk een paar jaar later, waardoor ze diepbedroefd achterbleef.
In 1984 bracht ze haar tweede soloalbum uit, eenvoudigweg getiteld “Christine McVie” en
bevatte de hit “Got a Hold on Me”.
Ze ontmoette toetsenist “Eddy Quintela” hij was 12 jaar jonger en in oktober 1986 traden ze in het huwelijk.
Hoewel ze een decennium later scheidden, hadden ze samen wel verschillende nummers
geschreven, waaronder “Little Lies” en “As Long as You Follow” en een cover van “Elvis Presley’s” “Can’t Help Falling In Love”, het nummer was te zien in de “Howie Mandel” film “A Fine Mess” uit 1986.
Een jaar later herenigde ze zich met Fleetwood Mac voor de opname van het veertiende studioalbum “Tango in the Night”.
Het album werd het grootste succes van de band sinds Rumours van tien jaar eerder.
Op tournee gaan was niet haar ding, ze was liever dicht bij huis met vrienden en familie, tijdens het tournee voor “Behind the Mask”, het vijftiende studioalbum van Fleetwood Mac overleed haar vader.
Ze nam daarna het besluit om te stoppen met toeren met de band.
In 1998 herenigde ze zich weer met de band voor de release van het live album “The Dance” dat de nummer 1 positie bereikte in de Amerikaanse albumcharts.
In hetzelfde jaar toerde ze, ondanks haar reserves, met de band voor de selectie van de band in de Rock and Roll Hall of Fame, evenals de Grammy Awards-show en de BRIT Awards.
Ze keerde terug naar Engeland om in de buurt van haar familie te zijn en bleef uit de publiciteit tot 2000, het jaar dat ze een eredoctoraat in muziek van de University of Greenwich accepteren, ook was het in dat jaar dat haar derde soloalbum “In the Meantime” uitkwam.
Ze maakte geen tournee voor het album, maar ze deed wel verschillende persinterviews in
zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten.
In 2013 verscheen ze op het podium in Maui, Hawaii, terwijl ze optrad met de “Mick Fleetwood Blues Band” het werd haar eerste live optreden in 15 jaar.
Ook werd toen bekend gemaakt dat ze weer zou toetreden tot de band, twee dagen later werd het officieel aangekondigd, ze had zich weer verenigd.
Later in het jaar speelde ze ook voor de eerste keer in 15 jaar, live met “Fleetwood Mac” in
Londen en voerde “Don’t Stop” uit.
In juni 2017 werkte ze samen met “Lindsey Buckingham” voor de opname en release van het “Lindsey Buckingham Christine McVie” album.
Dit jaar zijn de wegen van Fleetwood Mac en gitarist Lindsey Buckingham opnieuw gescheiden, de band doet het voortaan zonder hun gitarist en hitschrijver, hij wordt voor de herfsttournee vervangen door “Mike Campbell”.
En afgelopen maart deed ze samen met de band een optreden op het podium in Maui, Hawaii, “Ik had meteen het gevoel dat ik hem al jaren kende”, zegt Christine McVie, “hoewel we elkaar pas net hadden ontmoet.”
Maar deze week is ze de Gouden terugblik in de Bankshow, omdat ze gewoon jarig is geweest en 75 jaar is geworden.

11 gedachten over “Christine McVie – I’d Rather Go Blind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)