Melkpoeder.

Dat er een handel in melkpoeder is ontstaan en dat er ondertussen grof geld aan wordt verdiend hoef ik je niet te vertellen, dat is regelmatig in het nieuws.
Maar als je zelf na het boodschappen doen in de buurtsuup richting huis loopt en je ziet een groep van 15 Chinezen voor een winkel staan waar men melkpoeder verkoopt merk je hoe georganiseerd en agressief de handel is geworden.
Luid pratend is de groep aan het overleggen, denk ik dan, want verstaan doe ik ze niet.
Maar als de winkel open gaat en de bedrijfsleider staat voor de ingang komt de hele groep in beweging om de winkel in te gaan, niets lijkt ze tegen te houden.
Maar als de bedrijfsleider, zegt tegen ze dat er geen melkpoeder meer verkocht wordt.
Druipt men nog Luidruchtiger af en is er weer overleg in de groep, de een wijst naar links, de ander naar rechts.
De groep zet zich in beweging, fietsen, scooters, met een bak of kist erop om de buit in te zetten verdwijnt in no time.
Verbaast blijven en andere en ik achter, het lijkt wel een overval.

9 gedachten over “Melkpoeder.

 1. Hanny

  Het is niet normaal dat er zoveel pakken melkpoeder uit Nederland worden gehaald. Laat ze in China een zuiver product maken, zodat men hier niet de schappen leegplundert, waardoor Nederlandse moeders ook amper aan het melkpoeder kan komen.

  Reageren
 2. Bertie

  Het was natuurlijk heel erg dat er enige jaren geleden in China foute babyvoeding werd verkocht, je zou er maar een kindje dood aan hebben. Daarom snap ik de Chinese moeders die online (goede) melkpoeder bestellen uit Nederland.
  Maar ja, waar vraag is, is winst en dan krijg je deze zwarte handel. De politie schenkt er extra aandacht aan maar of het helpt….

  Reageren
 3. Yaron

  Triest eigenlijk dat het nodig is. Dat mensen in verwegistan een vermogen betalen voor onze melk omdat hun eigen melk niet te vertrouwen is.

  Love As Always
  Di Mario

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)