Collectezak.

Deze zondag een uitvinding die niet zo gezond is, maar wel lekker.
Het is een collectezak om snoep en andere lekkernijen in ontvangst te nemen.
Deze is ook nog eens op te blazen en is voorzien van een muis en een slang.
Volgens mij is deze beter te vullen met snoep dan hem op te blazen.
Maar goed daarom heeft men deze collectezak niet voor niets voorzien van een pomp.


Deze verzamelaar is ook wel handig.

Een uitvinding van Surasak Apichom Ohio, Canada.
Onder US patent 6.419.541 B1.
De uitvinding werd gepatenteerd op 16 juli 2002.
Het hele verhaal van de uitvinding is te lezen op freepatentsonline.com.

16 thoughts on “Collectezak.

 1. Trudy

  Kende eigenlijk alleen die van de kerk. En dadelijk schiet mij weer het verhaal te binnen van de jaren dat Annemieke nog erg klein was. Ze zat de eerste jaren op een Roomse school en we gingen op een ochtend met een palmpaasstok naar de kerk, de pastoor zou de takken zegenen en we zouden in een lange rij de stokken versierd door de kinderen en behangen met snoep en broodhaan, naar het ziekenhuis brengen.

  Maar die dag kwam ook de collectezak langs en pastoor vertelde dat ze het dak gingen maken van het opgehaalde geld. Annemieke, ongeveer 7 jaar oud, stond op en riep heel hard in de kerk: Hij liegt, geen geld geven mensen, hij koopt er wapens voor!

  En dat was dan weer mijn schuld, want de kinderen hadden zich afgevraagd waarom mama bijna nooit naar de kerk ging en alleen meeging als school het vroeg. Ik had toen proberen uit te leggen dat het geloof best wel mooi is, maar dat de heren in de kerk soms rare dingen deden en dat de kerk ( toen dan ) heel rijk was en om rijk te blijven hun geld investeerde in de wapenhandel…. nou en Annemieke had het dus zo vertaald. Gelukkig ging het nu alleen maar om geld. :^) en niet om het misbruik.

 2. mizzD

  Doet mij denken aan een ideetje dat mijn vader vroeger had als wij naar de Sint-intocht gingen kijken. Dan werden er altijd pepernoten in de uitgestoken kinderhandjes gestopt door de Zwarte Pieten en m’n vader zei élk jaar dat ie een houten hand ging maken met een gat in het midden waar dan een zak onder zou hangen.. dan hadden we voor de rest van het jaar pepernoten hahahahhaaaaa! Hij heeft het jammer genoeg nooit gedaan! 🙂

 3. Peter

  Collectezakken ja, ik ken ze. Met aan beide zijden een bruin plakkerig handvat en een zwart zakje in het midden om geld in te stoppen. Maar die jij hier nu laat zien nee, die ken ik niet. Weer wat geleerd.

 4. John

  Je kan hem ook in de kerk gebruiken om geld van de mensen te vragen, maar dan kun je er beter de muis en de slang vanaf halen.
  Deze is natuurlijk voor het overgewaaide feest.

 5. Zon-nebloem

  kinderen en honden zien liever niet zo’n zak waar ze uit mogen kiezen,
  maar het is een mooie uitvinding
  Een fijne zondag en hier is een @->- voor jou

 6. Yova

  Er kunnen lekker in zitten. Deze hond ziet liever biljetten. Haha.Deze hond heeft voor elkaar om geld op te halen. En nu lekker halen? Tekening is zo leuk met muizen erop. Die wil wel van eten. Fijne zondag.

Reacties plaatsen niet mogelijk.