Zwemkleding.

Tot en met maandag 24 juni zwemt Maarten van der Weijden opnieuw in het Friese water om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Hij kreeg in 2001 de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en herstelde.
Zijn visie op het hebben van kanker is dat je domme, domme pech hebt en dat het geen kwestie is van ‘vechten’ om te kunnen herstellen.
Hij won in 2008 het olympisch goud bij de 10 km open water zwemmen.
Je kunt doneren voor het kankeronderzoek op de website: 11stedenzwemtocht.nl.
Als hij de toch af kan ronden is het een geweldige prestatie van hem.
Dus vandaag een gepaste uitvinding namelijk een badpak uit 1934.


Een moderne wetsuit.

Een uitvinding van Charles Lewis Martin, Winston-Salem.
onder V.S.- Octrooi 1.981.320.
De uitvinding werd gepatenteerd op 20 november 1934.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


NOS – 360° LIVE: 11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden.

13 thoughts on “Zwemkleding.

 1. Wim

  Hij heeft het toch maar mooi voor elkaar gebokst, en al dan niet in een zwemsuit waarop patent is aangevraagd c.q. aanhangt. Een leuk verhaal trouwens, weer wat geleerd !

  Reageren
 2. Morgaine

  Soms zit ik mij af te vragen of ik nog ergens patent op aan kan vragen, zoals bijv. kattegrit in de kleur van je vloer….. mogelijk…. zoiets… hahahaha

  Maarten, ja hij doet het zo, onzinnig of niet, mijn ouders gaan hem vanavond live in Leeuwarden binnen zien komen, zul je altijd zien, in de buurt van mijn andere huisje… zit ik in Almere, hahaha Ik moet naar de B12 kliniek vandaag, en dat staat langer vast dan dat Maarten nu zwemt 😉

  X

  Reageren
 3. Matroos Beek

  Dat Maarten zo’n inspanning doet, vind ik waanzinnig. Ik vraag me ook af of dit wel verstandig is.
  Mijn zus had dezelfde kanker en is nog in remissie (herstellende). Zij zou zo’n inspanning nooit meer aankunnen want het lichaam, het hart en de nieren kregen heel hard te lijden onder de agressieve chemo.
  Acute leukemie… het is er zomaar ineens. Je vraagt je af wat je verkeerd deed, at, dronk, voelde… allemaal zinloos, want je komt er niet achter. Brute, brute pech. Mijn zus kreeg de diagnose op de eerste dag van haar pensioen. Ze voelde zich krachteloos en helemaal niet lekker. De dokter liet haar bloed onderzoeken. Een paar uren later stond hij aan haar deur met de melding dat ze haar koffertje mocht pakken en onmiddellijk naar het ziekenhuis moest. Nu is ze vier jaar met pensioen. Het was een grote lijdensweg, het heeft er behoorlijk ingehakt, ook bij allen die haar dierbaar zijn, maar nu ziet het er vrij goed uit. We houden onze vingers gekruist en duimen dat het zo mag blijven. Voor ons hoeft ze niks meer te bewijzen. Als ze maar gezond en gelukkig mag zijn.

  Reageren
 4. Tine de Jong

  Een badpak heeft meer om het lijf dan een mens dacht zo in je schrijven te lezen. En wat Maarten doet vind ik heel bijzonder en hoop dat hij het ditmaal haalt. Ik doe het hem zeker niet na.

  Reageren
 5. John

  Badpakken zijn er in allerlei vormen geweest in het verleden, en nog onderhevig aan veranderingen. De wetsuit is wel echt een uitkomst.

  Reageren
 6. Sjoerd

  Ik vind het een beetje onzinnige poging van Maarten om dit te willen doen… Er zijn zoveel andere manieren om hiervoor geld op te halen. De evolutie van het badpak is alle kanten op gegaan.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *