Sneeuwkettingen.

Deze zondag een uitvinding die ik op de website van Di Mario tegen kwam op 23 augustus.
Want voordat je het weet is het weer winter, maar eerst een mooi weekend.
En in de winter kan het voorkomen dat je sneeuwkettingen om je autobanden moet leggen.
Sneeuwkettingen zijn apparaten die op de banden van voertuigen zijn gemonteerd om
maximale tractie te bieden bij het rijden door sneeuw en ijs.


Veilig op weg.

Een uitvinding van Hard D. Weed, New York Amerika.
Onder US – Octrooi 7.684.95A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 23 augustus 1904.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patents.google.com


Vintage V-1850 Type-RR Weed V-Bar tire chains.

16 gedachten over “Sneeuwkettingen.

  1. Wim

    Sneeuwkettingverhalen bij 30+ graden … 🙂 Nou ja, voor we er erg in hebben zitten we weer in die periode, en het is wel zo dat het een knappe uitvinding is. Sommige uitvindingen lijken er altijd al geweest en kun je nu dan ook absoluut niet meer zonder. Dit is er eentje van ! Hopelijk blijft de winter nog ver weg en hebben we ze niet nodig …

  2. Tine de Jong

    Het zijn handige zaken die in koude harde vriesdagen het je gemakkelijk maken om de wegen op te gaan waar deze nodig zijn. Kreeg gelijk trek in een ijsje toen ik het zag op deze zo warme dag. Nog even wachten hoor met deze vrieskoude want eigenlijk vind ik dit weer ook wel een beetje fijn. Veel beter voor mijn spieren dan die koude wintertijd die mij helemaal niet naar buiten leidt.

  3. Yova

    Gelukkig hebben wij geen auto. Sneeuwkettingen best wel moeilijk om te doen aan de banden. Het is ook kunst. Moet wel goede hebben. Ik heb wel eens op de tv gezien. Het is niet eenvoudig zo ding. Nu kunnen nog genieten met deze mooie weer Hans. Verlopig even geen sneeuwketting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *