Pedaal Rolschaatsen.

Vandaag in de zondagse uitvindingen Rolschaatsen.
Rolschaatsen neigt in elk decennium in en uit stijl te gaan.
Roller-disco’s stierven uit in de jaren 1980 voordat roller-blades een comeback maakten in de jaren 1990.
Maar ze komen elke keer weer terug in een modernere uitvoering.
Pedaalschaatsen zal echter voor altijd de coolste manier van vervoer zijn voor de toen moderne mens.


De moderne uitvoering.

Een uitvinding van Charles A. Nordling Suisun, Californie.
Onder US – Octrooi 1.070.168A.
De uitvinding werd gepatenteerd op 12 augustus 1913.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: patents.google.com


13 gedachten over “Pedaal Rolschaatsen.

 1. Matroos Beek

  Rolschaatsen was sowieso niet aan mij besteed. Heb het als kind vaak geprobeerd, maar was veel te bang om te vallen. Ik denk dat het met deze rolschaatsen niet anders zou zijn geweest. Toch leuk om telkens te zien wat er allemaal werd uitgevonden Hans!

 2. Sjoerd

  Als ik naar het filmpje kijk is dit een zeer slechte manier van voortbewegen en een hele zware belasting van kuiten en knieën.

 3. Lies

  ‘k Vermoed dat ‘rolschaatsen’ gemakkelijker is, Hans !
  Heb er zelf meerdere paren versleten (de wieltjes dan)…
  Lie(f)s.

 4. Suske

  Rolschaatsen komen inderdaad steeds terug in een andere vorm.
  Daar zie ik me niet mee op pad gaan. Ik heb zo al geen goed evenwicht.

 5. Yova

  Vreemde ding. Mag wel evengewicht van oefenen zo ding. Best wel moeilijk om te doen. Vroeger heeft zo ding ook gebruikt. Echt niet voor mij. Dan val ik zo op de bek. Maar ik heb zo ding niet ergens zien gebruiken. Filmpje zie je heel goed. Wel goed voor de spieren aan benen lijkt mij. Fijne dag Hans.

Reacties zijn gesloten.