Typemachine lint.

Deze zondag een uitvinding die ik op de website van Di Mario tegen kwam op 14 september.
De computer heeft de typemachine vervangen, deze valt nu in het kader nostalgie.
Maar de typemachine heeft in het verleden toch heel goede diensten bewezen.
Alleen spellingscontrole was zat er niet op.
Maar zonder lint, in de kleuren rood en zwart kwam er geen letter op papier.


Typemachine Torpedo.

Een uitvinding van George K. Anderson uit Memphis Amerika.
Onder US – Octrooi 0.349.026.
De uitvinding werd gepatenteerd op 14 september 1866.
Wil je meer over de uitvinding lezen?
Bezoek dan de volgende website: freepatentsonline.com


De typemachine in concert.

17 gedachten over “Typemachine lint.

 1. Villasappho

  Ja heerlijk filmpje he, die grappige blik van die vent. Ik ben van na die tijd en vind het nostalgisch en geweldig maar ben toch erg blij met mijn laptop.

 2. Leidse Glibber

  Ik heb vroeger nog als vakantiewerk bij de Royal Adler typemachine fabriek gewerkt als Typewriter operator. Ik mocht de veertjes in de belletjes zetten 🙂

 3. Wim

  Ja, dit is echt een uitvinding waar je eigenlijk nooit bij stilstaat maar toch van wezenlijk belang is, er zijn nog steeds mensen ( meest schrijvers ) die nog een typemachine gebruiken. Trouwens, na twee weken ben ik weer terug van vakantie, ik zal me de komende dagen eerste eens goed inlezen met de ( intussen geplaatste ) artikelen !

 4. די מריו

  Een typemachine, joh, daar heb ik nog mijn typediploma op gehaald. De typemachinelint is nu eigenlijk in heel veel printers in gebruik,

  Love As Always
  Di Mairo

 5. Matroos Beek

  Ook ik heb daar nog op leren typen. De vruchten pluk ik er nog van. Ik typ gezwind tienvingerblind. Op het moment dat ik het leerde kwamen de eerste moderne machines uit, maar daar beschikten wij op school nog niet over. Thuis had ik een witte Olympia. Daar heb ik jaren plezier van gehad.

 6. Bertie

  Enig clipje, ik ken het.
  Typen deed ik altijd graag maar op de laptop doe ik het liever. Handiger, biedt meer mogelijkheden en er is een een lint dat vervangen hoeft te worden.

 7. Suske

  Dit gedoe met die lintjen ligt gelukkig ver ancher me. Net als Sjoerd had ik een haat/liefdeverhouding met mijn typemachine. Dit lijkt eeuwen geleden.

 8. Yova

  Deze is zeker ouderwets. Het is wel prettig om in te tikken. En snel ook. Mooie ding. Filmpje is zeker mooi om te luisteren. Grappig om te zien. Ik heb dit niet eerder gezien. Leuk!!! Fijne dag. 🍁🍁🍁

Reacties zijn gesloten.